Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 02.04.2009.

Sajam u Cetingradu

  • 2.036
  • 97
  • 0

Na blagdan Sv. Josipa, 19. ožujka, mjesto Cetingrad na Kordunu odjednom je postalo premaleno za svoje stanovnike. Svake godine na ovaj dan rijeke putnika iz cijele Karlovačke županije i Hrvatske obilaze veliki stočni sajam. Ove godine na sajmu se je uglavnom moglo vidjeti na desetke prelijepih konja koje su njihovi vlasnici s ponosom pokazivali.

U prostorijama vijećnice u općini Cetingrad, Udruga ovčara i kozara Karlovačke županije i HZPSS u sklopu sajma organizirali su predavanja za uzgajivače ovaca i koza.

Za svakog savjetodavca svakako je lijepo vidjeti dvoranu punu poljoprivrednika kako pozorno slušaju predavanje, a sa druge strane neugodno jer od šezdesetak slušača polovica je moralo stajati jer je nedostajalo stolica.

Prvo predavanje održao je dr. sc. Antun Kostelić sa Zavoda za opće stočarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu sa zanimljivom temom „Bolesti u uzgoju ovaca“. Nakon ovog predavanja, muški dio populacije prepustio je ženskim članovima obitelji da odlušaju drugo predavanje mr. sc. Ane Grgas, višeg stručnog savjetnika za male životinje HZPSS-a „Škola filcanja - prikaz izrade predmeta od vune“. Ubrzo su spretne ženske ruke dobile priliku oblikovati različite ukrasne i uporabne predmete od vune, a kući su zasigurno otišli sa ponekom idejom kako iskoristiti barem jedan dio vune koja je najveći problem naših uzgajivača ovaca.

Autor: Bernarda Kasunić, dipl. ing. agr.


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Partner