Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 18.03.2014. 16:00

Sajam šljive 2014. Gradačac

Sajam šljive u Gradačcu posvećen je poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji, a u samom centru manifestacije je šljiva - najznačajniji proizvod toga kraja

Foto: depositphotos, fotopitu
  • 980
  • 90
  • 0

Popularna manifestacija, u čijem je centru pažnje šljiva, kao najznačajniji voćarski proizvod ovog kraja, nastala je sasvim spontano, a s godinama je prerasla u pravi poljoprivredni događaj koji danas privlači brojne posjetitelje.

Ovogodišnje 41. izdanje Sajma šljive održat će se od 27. do 30. kolovoza 2014. godine u Gradačcu. Za one koji ne znaju, Gradačac je smješten u susjednoj Bosni i Hercegovini, između obronaka planina Majevice i Trebave, a karakterizira ga bogata povijest i nepregledna rodna polja. Općina Gradačac poznata je po izvoru termalnih voda te kupališnom turizmu. U sklopu općine nalaze se jezera Hazna i Vidara, koja svojim posjetiteljima za vrućih ljetnih dana pružaju okrijepu uz dašak prirode.

Gradačački sajam šljive događaj je s međunarodnim karakterom koji svake godine privlači brojne izlagače iz zemlje i inozemstva pa tako i Hrvatske, a posvećen je prehrambenoj i poljoprivrednoj industriji. Od 1969. godine, kada je sajam prvi puta održan, pa sve do današnjih dana - između sajma i Grada Gradačca postoji jaka sinergija te duboko ukorijenjen običaj da u dane kada traje ova manifestacija, cijeli grad, a i svaki njegov stanovnik, postaje dio toga.

Što Vas očekuje na Sajmu šljive 2014.?

Vezivanje čitavog sajma uz samo jednu kulturu - šljivu, isuviše je uzak prostor pa će se tako na sajmu, uz proizvođače šljive, već tradicionalno predstaviti proizvođači:

  • sjemenskog i sadnog materijala
  • voća i povrća
  • mesa i mesnih prerađevina
  • mlijeka i mliječnih proizvoda
  • bezalkoholnih i alkoholnih pića
  • poljoprivredne mehanizacije i alata
  • gnojiva i zaštitnih sredstava te
  • ambalaže namijenjene prehrambenim proizvodima.

U okviru manifestacije bit će upriličeno ocjenjivanje kvalitete rakije, kao značajne industrijske prerađevine od šljive, kao i brojna stručna predavanja iz sektora poljoprivrede i prehrambene industrije pod nazivom "Savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem - agroTECH".

I tako, zahvaljujući bogatom programu manifestacije i gostoljubivosti stanovnika Gradačca, šljiva je postala pravim simbolom po kojem je ovaj grad nadaleko poznat.

U prilogu članka, kroz galeriju fotografija, donosimo dijelić atmosfere sa Sajma šljive 2013.

Foto: depositphotos, fotopitu


Fotoprilog


Tagovi

Sajam šljive Gradačac Gradačački sajam Poljoprivredni sajam Prehrambeni sajam Agrotech Ocjenjivanje rakije BiH


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]