Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bučijada
  • 29.09.2013. 08:00

Sajam proizvoda od buče i ekoetno proizvoda

Bučijada kao tradicionalna turističko-gastronomska i gospodarska manifestacija održava se 19. i 20 listopada 2013.

Foto: RGBStock.com
  • 425
  • 19
  • 0

Bučijada kao tradicionalna turističko-gastronomska i gospodarska manifestacija održava se 19. i 20 listopada. Izložbeno-prodajni sajam buča, proizvoda od buča, bučinog ulja i ostalih eko-etno proizvoda, organizira se na gradskoj tržnici Maznica i na više lokacija u samom centru Ivanić-grada. Ova manifestacija prošle je godine okupila više od 190 izlagača i preko 15.000 posjetitelja. Organiziraju se i Dani bučinog ulja s edukativnim sadržajima i kušanjem bučinog ulja proizvođača bučinog ulja iz cijele Hrvatske, udruženih u Udrugu proizvođača bučinog ulja RH.

U vrijeme Bučijade organiziran je prijevoz posjetitelja iz Zagreba turističko-izletničkim vlakom „Bučko express”. Svi oni koji posjete Ivanić-Grad u vrijeme Bučijade, mogu uživati u raznim zabavnim sadržajima kao što su vožnja kočijama i buča-kočijom s Pepeljugom i princom, ponijima, oldtimer motorima, eko-dvorište s bučama za djecu, igraonice i radionice s bučama za najmlađe, kazališne predstave, izložbe.

Za dobru zabavu i atmosferu zaduženi su razni glazbeni izvođači, a neizbježan je i prikaz starih tradicijskih običaja u tradicijskom dvorištu i čardaku pored SB Naftalan. Tijekom cijeloga mjeseca listopada i za vrijeme Bučijade restorani uz svoju tradicionalnu gastro ponudu spremaju razna jela od buča. Izlozi i okućnice ukrašavaju se bučama, bira se najveća, najmanja i najoriginalnija buča, najljepše uređeni štand, najbolje slane i slatke bučnice kao i ostala jela od buča. U gotovo deset godina, Bučijada se profilirala kao manifestacija koja svojim raznolikim sadržajem nudi dobre proizvode, gastronomske užitke, raznoliku zabavu i kulturni doživljaj za sve generacije.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Bučijada Tradicija Ivanić-grad Bučino ulje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]