Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bučijada
  • 29.09.2013. 08:00

Sajam proizvoda od buče i ekoetno proizvoda

Bučijada kao tradicionalna turističko-gastronomska i gospodarska manifestacija održava se 19. i 20 listopada 2013.

Foto: RGBStock.com
  • 421
  • 19
  • 0

Bučijada kao tradicionalna turističko-gastronomska i gospodarska manifestacija održava se 19. i 20 listopada. Izložbeno-prodajni sajam buča, proizvoda od buča, bučinog ulja i ostalih eko-etno proizvoda, organizira se na gradskoj tržnici Maznica i na više lokacija u samom centru Ivanić-grada. Ova manifestacija prošle je godine okupila više od 190 izlagača i preko 15.000 posjetitelja. Organiziraju se i Dani bučinog ulja s edukativnim sadržajima i kušanjem bučinog ulja proizvođača bučinog ulja iz cijele Hrvatske, udruženih u Udrugu proizvođača bučinog ulja RH.

U vrijeme Bučijade organiziran je prijevoz posjetitelja iz Zagreba turističko-izletničkim vlakom „Bučko express”. Svi oni koji posjete Ivanić-Grad u vrijeme Bučijade, mogu uživati u raznim zabavnim sadržajima kao što su vožnja kočijama i buča-kočijom s Pepeljugom i princom, ponijima, oldtimer motorima, eko-dvorište s bučama za djecu, igraonice i radionice s bučama za najmlađe, kazališne predstave, izložbe.

Za dobru zabavu i atmosferu zaduženi su razni glazbeni izvođači, a neizbježan je i prikaz starih tradicijskih običaja u tradicijskom dvorištu i čardaku pored SB Naftalan. Tijekom cijeloga mjeseca listopada i za vrijeme Bučijade restorani uz svoju tradicionalnu gastro ponudu spremaju razna jela od buča. Izlozi i okućnice ukrašavaju se bučama, bira se najveća, najmanja i najoriginalnija buča, najljepše uređeni štand, najbolje slane i slatke bučnice kao i ostala jela od buča. U gotovo deset godina, Bučijada se profilirala kao manifestacija koja svojim raznolikim sadržajem nudi dobre proizvode, gastronomske užitke, raznoliku zabavu i kulturni doživljaj za sve generacije.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Bučijada Tradicija Ivanić-grad Bučino ulje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije