Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Maslinovo ulje
  • 25.01.2014. 10:00

Sajam Oleum olivarum 2014.

U sklopu manifestacije Oleum olivarum posjetitelji će moći degustirati vrhunska maslinova ulja u kombinaciji sa istarskim jelima, kao i domaća vina i med

  • 470
  • 41
  • 0

Pet kilometara od Buja prema Puli smješteno je zgodno mjestašce Krasica, u kojem će se 8. i 9. ožujka 2014. održati sedamnaesti po redu Oleum olivarum, jedan od najstarijih sajmova maslinova ulja u Hrvatskoj.

Manifestacija je tijekom godina prerasla u međunarodnu smotru maslinovih ulja u kojoj sudjeluju znanstveno-istraživačke institucije, udruge maslinara te proizvođači maslinovog ulja iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

U sklopu dvodnevnog programa, domaćini manifestacije svojim posjetiteljima će, na prigodnim štandovima, ponuditi degustacije vrhunskog maslinovog ulja u kombinaciji sa istarskim jelima te domaća vina i med. Program uključuje brojna stručna predavanja, kao i dodjelu medalja najboljim proizvođačima maslinovog ulja. U sklopu Oleum olivarum-a održava se i jedinstveni međunarodni likovni natječaj Ex tempore na kojem će autori najboljih umjetničkih djela, na temu masline, primiti nagrade.

Oleum olivarum provodi analize ulja prema najvišim standardima u regiji zbog čega se sve više maslinara prijavljuje na sajam radi priznanja koje im omogućuje lakše i uspješnije predstavljanje maslinovih ulja ciljanom tržištu. Od održavanja prve manifestacije 1998. godine, kada je analizirano svega 18 uzoraka, 2012. godine taj se broj popeo na čak 140 uzoraka maslinovog ulja.

Mjesto Krasica zasigurno će Vas očarati svojom ljepotom, pitomim pogledom na plodne, obrađene padine i terase prekrivene maslinama i vinovom lozom, koji seže sve do doline rijeke Mirne i dalje, do mora. Stoga, početkom ožujka posjetite Istru i otkrijte njene prirodne ljepote te doživite čaroban ambijent u kojem se ljepota netaknute prirode spaja s gostoljubivošću radišnih i skromnih ljudi predanih izvornim vrijednostima i tradicijama koje prkose vremenu.

U prilogu članka možete pogledati prigodnu galeriju fotografija sa sajma Oleum olivarum.


Tagovi

Oleum olivarum Krasica Istra Maslinovo ulje Maslinarstvo Ekstra djevičansko Sajam


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer