Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam cvijeća
  • 17.04.2014. 14:00

Sajam cvijeća Florija 2014. u Puli

Florija 2014. i ove godine će privući brojne zaljubljenike u cvijeće i ukrasno bilje, a prodavači se nadaju kako im kiša ove godine neće pokvariti prodaju

  • 465
  • 33
  • 0

Očekuje se da će cvijeće na Giardinima u Puli, u sklopu osme cvjetne manifestacije Florija, od 5. do 8. svibnja, i ove godine privući velik broj posjetitelja. Sajam je izvrsna prilika za kupovinu cvijeća i ukrasnog bilja, kako bi se balkoni i vrtovi uredili na vrijeme, pred nadolazeću turističku sezonu.

Na prošlogodišnjoj manifestaciji proizvođači iz cijele Hrvatske, posebice iz Međimurja i okolice Varaždina, Giardine su prekrili najraznovrsnijom ponudom cvijeća. Kupci su mogli birati ljetnice po tri kune, trajnice poput karanfila, girana ili duplih begonija po 10 do 12 kuna, zvončiće po 15, dok su raznovrsne sadnice aromatičnog bilja stajale desetak kuna. Na štandovima su prodavači nudili i posve neuobičajeno bilje, primjerice sadnice stevije po 15 ili dalmatinskog buhača po 25 kuna.

Dalmatinski buhač je prirodni insekticid i repelent (odbija kukce), pa bi nas na prozorskim daskama, ili posađen na balkonima ili vrtu, trebao čuvati od letećih napasnika poput komaraca. Poglede posjetitelja naročito su privlačile lijepe viseće košare cvijeća - surfinije, pelargonije, zvončića. Dakle, na ovom sajmu ponude cvijeća ne manjka, jedino čega se prodavači pribojavaju jest ružno vrijeme koje bi im moglo, baš poput prošle godine, bez obzira na to što ljudi vole gledati i kupovati cvijeće, prepoloviti prodaju.

Dodajmo da se uz cvijeće na Giardinima mogu pronaći i unikatni dekorativni proizvodi te domaće delicije na bazi ljekovitog bilja, meda, bobičastog voća, kao i vrhunski ovčji sirevi, bučino ulje, domaći kolači te slavonski suhomesnati proizvodi.


Tagovi

Florija Pula Med Suhomesnati proizvodi Sajam cvijeća Bučino ulje Udruga Ideja Lux Giardini


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dok željno iščekujemo početak još jednog proljetnog sajma u Gudovcu još malo fotografija iz arhive 😊
#gudovac2024