Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 14.02.2009.

Sajam Agro Arca očekuje 150 izlagača u Slatini

SLATINA - 2. AGRO ARCA SAJAM INOVACIJA U POLJOPRIVREDI ODRŽAT ĆE SE OD 17. DO 19. TRAVNJA

  • 1.319
  • 63
  • 0

U završnoj su fazi pripreme za održavanje 2. međunarodnog sajma inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji Agro Arca 2009. Očekuje se da će pokrovitelji sajma biti Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a partneri sajma bit će Varaždinska županija i Grad Zagreb.

O tome su razgovarali predstavnici Udruge inovatora Hrvatske i Gradskog poglavarstva Slatine, koji će u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i Virovitičko-podravskom županijom od 17. do 19. travnja organizirati Agro Arcu. Dogovorene su brojne pojedinosti o općim uvjetima izlaganja i popratnim manifestacijama na sajmu, pa se može zaključiti da će ovogodišnja Agro Arca biti sadržajno bogatija od prve, također vrlo uspješne gospodarske priredbe.

Na izložbenom prostoru od približno 2.500 četvornih metara zatvorenog i gotovo 3.500 četvornih metara otvorenog prostora očekuje se da će svoje inovacije i nove proizvode predstaviti oko 150 izlagača iz zemlje i inozemstva. Domaćin sajma i ove će godine biti Agroduhan, ali na lokaciji kod glavnog ulaza u tvrtku. Među brojnim popratnim događanjima zanimljivi će biti nastupi kulturno-umjetničkih društava, glazba tamburaških sastava i izložba tradicionalnih kolača, a zasigurno će biti pozdravljena i ponuda besplatnoga lovačkog čobanca za sve posjetitelje. Izlagačima je ove godine ponuđena mogućnost komercijalne strukovne promidžbe u specijaliziranom časopisu Agroglas osječkoga Glasa Slavonije, a već je dogovoreno i redovito medijsko praćenje događaja.

Na tematskim skupovima bit će održana stručna predavanja vezana uz poljoprivredu i prehrambenu industriju, među kojima su već potvrđena izlaganja čeških stručnjaka o biološki razgradivom otpadu i energiji iz obnovljivih izvora.

S obzirom na to da će se tiskati sajamski vodič, prijave izlagača primaju se do 6. travnja, a izlagači koji do toga dana uplate ugovoreni iznos zakupa sajamskog prostora dobit će pet posto popusta na ukupan iznos računa. Moguće su i prijave poslije toga datuma, ali takvi izlagači neće se naći u vodiču, niti će dobiti popust.

Petar ŽARKOVIĆ

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]