• Sabatina 2020
  • 08.11.2020. 11:00
  • Splitsko-dalmatinska, Split

Sabatina 2020: Braća Zure šampioni u čak tri kategorije!

Jubilarna Sabatina održana je u online izdanju, ali pobjednici su proglašeni. Tko su ovogodišnji šampioni, ali i dobitnici priznanja i medalja?

Foto: Zadružni savez Dalmacije
  • 401
  • 72
  • 0

Iako je ove godine protekla bez poznatog šušura, jubilarna 30. Sabatina, održana s predznakom online - ima svoje šampione. Tako je u kategoriji za buteljirana vina, šampion bijelih slatkih, predikatnih i desertnih vina i najbolje ocijenjeno vino Grk "Elysion" desertno 2018. - Obrt Zure, Lumbarda, otok Korčula. Isti obrt odnosno braća Zure, imaju i šampiona crnih suhih i polusuhih vina - Rebellion 2018. 

Šampion bijelih suhih i polusuhih vina je Graševina 2018. Iločki podrumi d.d. Ilok, a šampion vina sorte plavac Dingač Riserva 2018. - Pelješki vinogradar d.o.o., Kuna Pelješka. Šampion vina sorte pošip je Pošip Zure 2019. Obrta Zure s Korčule, a šampion izgleda proizvoda Plavac mali 2017. - OPG Darko Matijević s Hvara.

Velika zlatna medalja za kvalitetu buteljiranih proizvoda pripala je Iločkim podrumima za Traminac izborna berba bobica 2017. 

Jubilarna, 30. Sabatina u online izdanju

U kategoriji jakih alkoholnih pića šampion kvalitete je Nespola - Natura Antunović, Orebić dok je najbolje ocijenjeni proizvod u kategoriji rakija i destilata Voćna rakija od kruške - OPG Luka Bilušić - Destilarija Bilušić, Zagreb. 

Najbolje otvoreno crno vino je Merlot 2019., Stjepana Vučemilovića iz Zadra, a najbolje otvoreno bijelo vino Pošip 2019. - Franje Pešelja, Smokvica, otok Korčula. 

Najbolje mlado crno vino je Syrah Valeria Skoblara iz Privlake, a najbolje mlado bijelo vino 2020 Pošip Zadranina Stjepana Vučemilovića. 

Dodjelu priznanja za buteljirane proizvode pogledajte u videu, a sve dobitnike medalja u dokumentima ispod teksta. 


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Sabatina 2020 Šampioni Priznanja Dodjela nagrada Online Sabatina


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Vlasnik SLinka, bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Svaka proizvedena litra mlijeka ili kilogram mesa, stvara nam gubitak od 25 do 40 posto, otkako su cijene svih naših inputa višestruko porasle“, kaže Emina Burek, čiju priču donosimo sutra...