Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promocija kobasičarskih proizvoda
  • 08.02.2015. 16:45

S klobasicom u EU 2015!

"S klobasicom u EU" prilika je za promociju, ali i zaradu kobasičara.

Foto: Radio Labin, prošlogodišnja manifestacija
  • 474
  • 41
  • 0

Treći po redu međunarodni sajam "S klobasicom u EU" održat će se u Sv. Petru u Šumi 28. veljače do 01.ožujka 2015. Tradicionalni proizvođači kobasica s područja Lokalne akcijske grupe Vuka - Dunav pozvani su da se predstave, ali i zarade.

Mogu se prijaviti svi zainteresirani proizvođači kobasica, kulena i ostalih sličnih proizvoda, a manifestacija je zamišljena kao događaj koji promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih istarskih i hrvatskih kobasičarskih proizvoda.

Grad od klobasic

Glavni organizator manifestacije je Općina Sveti Petar u Šumi uz potporu LAG-ova, Udruge proizvođača istarskog pršuta, pokroviteljstva Istarske županije i Odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije, a partner je Osječko-baranjska županija. Ova manifestacija polako postaje stalno mjesto okupljanja ljubitelja tradicionalnih istarskih proizvoda iz zemlje i inozemstva.

Manifestacija je prodajnog karaktera te izlagači mogu proizvode prodavati neposredno na štandovima.

Od pamtivijeka se u Istri uzgajaju svinje na tradicionalni način, a isto tako se proizvode i tradicionalni istarski suhomesnati proizvodi. Manifestacija i gastrofest zamišljeni su tako da se u Svetom Petru u Šumi uredi grad od klobasic u kome će se održavati gastrodogađanja u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, a na dijelu prostora prezentirala bi se tradicionalna proizvodnja i održalo 2. svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku.

Na tom sajmu bogatog programa, koji će, prema očekivanjima organizatora posjetiti sedam do osam tisuća ljudi, svoje proizvode prezentirat će i 15 izlagača iz Osječko-baranjske županije - proizvođači vina, rakija, sirova i drugih gastronomskih proizvoda.

Stručni skup o proizvodnji kobasica

Na sajmenim punktovima zorno će se prezentirati tradiciju na najbolji mogući način. U sklopu manifestacije, komisija sastavljena od članova Udruge senzornih analitičara ocjenjivat će kobasice u više kategorija, pri čemu će se izabrati međunarodni i nacionalni šampioni u kategoriji nedimljenih, dimljenih i ostalih kobasica. Planiran je i stručni skup o proizvodnji kobasica.

Ispod teksta možete naći i prijavnicu za sudjelovanje na sajmu za ostale izlagače (ljekovito bilje, bomboni, alati, voće, povrće, ostali proizvodi). Organizator će uputiti posebne pozive za izlagače tradicionalnih kobasica i suhomesnatih proizvoda.

Svi zainteresirani mogu se javiti na telefon +385 52 686 444.

Foto: Radio Labin, prošlogodišnja manifestacija


Dokumenti


Tagovi

S klobasicom u EU 2015 Kobasice Proizvodnja kobasice Sveti Petar u šumi OBŽ Gastrofest Istarska županija


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]