Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeleni tjedan
  • 19.01.2020. 13:00
  • Berlin, Njemačka

Rekordna posjećenost Zelenog tjedna u Berlinu, odlična prilika za promociju naših proizvoda

Sajmom je samo od petka do nedjelje prošlo više od 100.000 posjetitelja, a upravo 100.000 posjetitelj nagrađen je poklon paketom hrvatskih proizvoda, proizvoda iz ovogodišnje zemlje partnera.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 663
  • 59
  • 0

Već 85. Zeleni tjedan u Berlinu kojemu je ove godine zemlja partner Hrvatska, već sad bilježi rekordnu posjećenost!

"Od petka do nedjelje sajmom je prošlo već 100.000 posjetitelja, što je više nego prošle godine, a očekuju ukupno oko 400.000 posjetitelja do kraja sajma, na kojem radi 10.000 ljudi. Očekuje se 2.000 buseva iz cijele Njemačke, a ruta za obilazak cijelog sajma je duga 8 kilometara prilikom koje će posjetitelji imati priliku isprobati i kupiti više od 100.000 proizvoda iz cijelog svijeta", priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede. 

Na najvećem međunarodnom sajmu poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije koji okuplja proizvođače, stručnjake i posjetitelje iz svih krajeva svijeta, predstavlja se više od 1.800 izlagača iz čak 72 zemlje svijeta na impozantnih 118.200 m2 izložbenog prostora, a sudjelovat će i posjetiti ga oko 200 istaknutih političara, pri čemu je glavna tema rasprava o klimi i klimatskim promjenama. 

"Predstavljanje Hrvatske, zemlje partner i hrvatskih izlagača na sajmu organiziralo je Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora. Na svečanoj ceremoniji otvaranja predsjednik Vlade RH Plenković obratio se 3.000 gostiju iz cijelog svijeta, a sutradan je u hrvatskoj hali uručio u ime Hrvatske gradu Berlinu osamdesetogodišnju maslinu kao simbol mira i prijateljstva između dviju država, naglasivši i važnost dugogodišnje tradicije kvalitete maslinovih ulja s hrvatskih prostora. Hrvatska tako trenutno ima pet maslinovih ulja sa zaštićenim oznakama izvornosti registrirana na razini Europske unije", navode iz Ministarstva. 

Video o hrvatskom predstavljanju na Zelenom tjednu možete pogledati ovdje

Kako podsjećaju, Zeleni tjedan odlična je prilika za promociju hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Njemačkoj, Europi i svijetu koje će predstaviti pedesetak velikih hrvatskih tvrtki i malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Na Zelenom tjednu predstavljaju se brojne hrvatske tvrtke kao što su Podravka, Atlantic grupa, Badel, Sardina, Dukat, Cromaris, Kraš, Dalmacijavino, Fortenova grupa, Pivac, Gavrilović, Žito, Vindija, Koestlin, Kutjevo, Ravlić, Ferbežar, Đanić obrt, Kuća meda Županja, OPG Kalić Zvonimir, PP Orahovica, Udruga Graševina Croatica, OPG Vučković, Udruga proizvođača Paškog sira, Klaster hrvatskog pršuta, Blato d.d., OPG Klaudia Krstičević, Dalmatia VINA, CROATIA vina mosaica, Stella Croatica, TerraMarascae, Mišlov, Zigante tartufi, Vinistra, S.I.C. prerada i trgovina ribom, Kampanjola, p.z. Vrbnik, Udruga proizvođača bučinog ulja Hrvatske, Tvrtka Grbić, Promes Cvanciger, Obrt Ma Cherie, Naše klasje, OPG Šarčević Ilija, Jabuka HR, San Antonio, HAIMMU, DR. Andrija Štampar, Hrvatske šume.

"Posjetitelji će moći uživati i u tradicionalnim hrvatskim gastro delicijama u nacionalnom hrvatskom restoranu u hrvatskoj hali 10.2 na sajmu, kao i sudjelovati u brojnim nagradnim igrama i osvojiti prigodne i ukusne nagrade iz Hrvatske te uživati u zabavnom programu. U nedjelju je poklon paketom hrvatskih proizvoda nagrađen sretni posjetitelj kojim je prvoga vikenda sajma zaokružena brojka od rekordnih 100.000 posjetitelja", zaključuje se u priopćenju. 


Fotoprilog


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Zeleni tjedan Sajam Berlin Zemlja partner Hrvatska


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Priroda je umjetnica sama po sebi, ali ne treba zanemariti ni kreativnost ljudi koji u njoj vide podlogu za svoja umjetnička djela. Bilo da se radi o zanimljivim instalacijama ili običnoj uličnoj umjetnosti, prizori poput ovih na fotografij... Više [+]