Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jabučini dani 2013.
  • 12.10.2013. 09:11

Rekordan urod na Jabučinim danima

Jabučini dani u znaku su rekordnog uroda

Foto: Agroklub
  • 230
  • 10
  • 0

Jučer su otvoreni Jabučini dani, tradicionalna manifestacija koju već 12 godina organizira Poljoprivredno savjetodavna služba i Udruga voćara Voćar Đakovština čiji predsjednik Josip Đelalgić, ističe da ta manifestacija svake godine privlači sve veći broj izlagača, ali i posjetitelja.

Ove godine prisutni su izlagači iz sedam županija, a gost je Međimurska županija. “Hrvatska je na dnu ljestvice u Europi po potrošnji jabuka, negdje oko 5.000 vagona, pa bi bilo jako dobro da sve ovo što proizvedemo, a ove godine smo proizveli rekordnih oko 9.000 vagona, da se potroši u Hrvatskoj kako ne bi imali problema s plasmanom”, ističe Đelagić.

U sklopu Jabučinih dana održava se i Tradicijsko-obrtnički sajam Đakovo - Expo Zlatne ruke", a posebno povjerenstvo proglasilo je naljepše uređene štandove. Najljepše štand s jabukama ove godine ima Ružica Blažević iz Semeljaca, a najljepši obrtnički štand šeširdžija Stanko Ištoković. Osim izložbe, prodaje i degustacije jabuka i voćnih prerađevina, u sklopu Jabučinih dana organizirani su i stručni skupovi, predavanja i radionice.

Foto: Agroklub


Tagovi

Urod Jabučini dani Jabuke Đakovo PSS Đakovo – Expo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]