Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Radionica
  • 21.01.2015. 10:45

Razvoj održivog tržišta toplinske energije iz bioplinskih postrojenja

Energetski institut Hrvoje Požar organizira radionicu namijenjenu postojećim i budućim operaterima bioplinskih postrojenja kako bi ukazali na mogućnosti korištenja toplinske energije iz kogeneracije na bioplin.

Foto: depositphotos.com
  • 233
  • 10
  • 0

Energetski institut Hrvoje Požar provodi EU projekt BiogasHeat koji ima za cilj promovirati korištenje toplinske energije iz kogeneracija na bioplin.

U praksi se električna energija preda u mrežu, a toplinska ostaje neiskorištena, osim u dijelu potreba procesa. Izlazna temperatura ispušnih plinova je 460-550 °C, što omogućuje široki spektar iskorištenja postojeće toplinske energije.

Između ostalih aktivnosti, organiziraju i Obuku za postojeće i buduće operatere bioplinskih postrojenja, 13.2.2015. u prostorijama EIHP-a, Zagreb. Poziv je upućen svim investitorima u bioplinska postrojenja u Registru OIEiK, ali i proizvođačima i zastupnicima opreme. Nakon prezentiranja mogućih rješenja korištenja toplinske energije iz kogeneracije na bioplin, cilj je što bolje iskoristiti priliku okupljanja operatera i proizvođača opreme za korištenje toplinske energije kako bi se eventualno povezali i ponudili konkretna rješenja.

Foto: depositphotos.com


Dokumenti


Tagovi

Hrvoje Požar Biogas Heat Energetski institut EIHP Bioplin Toplinska energija Registar OIEiK Bioplinska postrojenja