Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekti
  • 21.10.2013. 20:00

Razmjenom iskustva do novih znanja

Projekt Agricultural conditions in different climatic zones (ACDC) – Poljoprivredno-veterinarski uvjeti u različitim klimatskim zonama

  • 240
  • 18
  • 0

Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara Vinkovci, sudjeluje u međunarodnom projektu Agencije za mobilnost i programe EU Leonardo da Vinci, koji je namijenjen unapređenje sustava obrazovanja, znanosti i rada s mladima te u njihovu internacionalizaciju, i to provedbom raznih programa. Ostali partneri, sudionici projekta su iz Republike Češke: poljoprivredna tvrtka iz Žichlineka te Srednja poljoprivredna i veterinarska škola Lanškroun, kao i sudionici iz Francuske Polinezije (Tahiti). Cilj programa je provođenje mobilnosti učenika i nastavnika sa partnerskim ustanovama, razmjena znanja iskustava, poboljšanje govornih vještina (službeni jezik projekta je engleski).

Naziv projekta je Agricultural conditions in different climatic zones (ACDC) - Poljoprivredno-veterinarski uvjeti u različitim klimatskim zonama, a rad na projektu podrazumijeva posjet školama koje su partneri, razmjenu iskustava i provođenje različitih istraživanja zadanih u ciljevima projekta.

Kako sudionici projekta iz Češke i Francuske Polinezije trenutno borave u Vinkovcima, upriličen je prijem u maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima. Sudionike je, u ime vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, primio zamjenik župana Zdravko Kelić, zajedno sa gradonačelnikom Vinkovaca Mladenom Karlićem. Ispred Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci, primanju je nazočila ravnateljica škole Antonija Majić, koordinator ADCD projekta u navedenoj školi Josip Šuker, te Jadranka Mustapić Karlić, pročelnica za obrazovanje i sport Vukovarsko-srijemske županije.

Sudionici projekta u Iloku su posjetili Iločke podrume, degustirali iločka vina, a na izletištu Principovcu razgledali vinograde. Obišli su i farmu Landia u Tordincima. Ta je farma muznih krava u cijelosti robotizirana, a u sklopu farme je i bioplinsko postrojenje za proizvodnju struje. Upriličen je i posjet ekološkom gospodarstvu Orlov put u blizini Kopačeva na kojemu su sudionici projekta upoznati s ekološkom proizvodnjom mesa, voća i povrća koje čine ekološke sirovine za razne proizvode.


Tagovi

Projekt ADCD Poljoprivreda Mobilnost Razmjena Agencija za mobilnost i programe


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer