Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cernik 2022
  • 27.02.2022. 10:30
  • Brodsko-posavska, Cernik

Razmjena plemki i starih sorti i ove godine u Cerniku

Već tradicionalna razmjena plemki starih sorti voća i šumskih voćkarica te sjemenja starih sorti povrća, ljekovitog i začinskog bilja održat će se u Cerniku.

Foto: Vjekoslav Hudolin
  • 804
  • 65
  • 1

Unatoč pandemiji Covid-19 i neizvjesnostima koje ju prate u Udruzi vinogradara i voćara i Općini Cernik kažu da će se ove godine održati sada već tradicionalna razmjena plemki starih sorti voća i šumskih voćkarica te sjemenja starih sorti povrća, ljekovitog i začinskog bilja.

Razmjena plemki i sjemenja počinje 5. ožujka u 11 sati. Prema programu, u 12 slijedi otvaranje skupa, a u 12:15 brojna stručna predavanja.

Tako će prisutni imati priliku čuti prof.dr.sc. Zorana Keserovića s Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu na temu suvremene proizvodnje šljive i trešnje. Više o izazovima suvremenog voćarstva pričat će dr.sc. Silvio Šimon iz Ministarstva poljoprivrede dok će o svojim iskustvima u spašavanju i čuvanju starih sorti pričati njihov čuvar Mirko Veić.

Čuvari starih sorti voća i povrća u Cerniku, titula kraljice jabuka pripala božićnici

"Nećemo odustati od ove manifestacije. Organizirat ćemo razmjenu i ove godine da to bude prihvatljivo svim sudionicima, ali i nama organizatorima", izjavio je Zvonko Živković, predsjednik Udruge vinogradara i voćara Cernik.

Možda će, kaže, zbog poštivanja epidemioloških mjera dio manifestacije biti na otvorenom, no oni će se u svakom slučaju kao organizatori prilagoditi.

"Želimo nastaviti okupljanje i druženje istinskih zaljubljenika u stare sorte koji su već pripremili mnoštvo plemki i sjemenja starih sorti voća i povrća", zaključio je Živković.

Više informacija možete pronaći na facebook stranici ove udruge.


Tagovi

Cernik Stare sorte Sjemenje Udruga vinogradara i voćara Cernik Razmjena


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.