Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam šljive
  • 24.08.2017. 18:00

Rastu nasadi i proizvodnja šljiva u Hrvatskoj

Hrvatska je i ove godine itekako prisutna na međunarodnom Sajmu šljive u Gradačcu, u BiH.

Foto: Facebook/Tugomir Majdak
  • 539
  • 40
  • 0

Već 44. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije "Sajam šljive" u Gradačcu u susjednoj BiH, okupio je preko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja.

"BiH je u proizvodnji šljiva na visokoj poziciji, ne samo u Europi veći u svjetskim okvirima. Posljednjih godina u podizanje novih nasada šljive i općenito povećanje proizvodnje ovog voća značajna ulaganja bilježe i hrvatski poljoprivrednici", naveo je na facebooku državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

Petrokemija d.d. Kutina je službeni sponzor sajma u Gradačcu, a organizatori su izrazili želju da idućih godina broj hrvatskih poljoprivrednih proizvođača, kao i tvrtki iz područja prehrambene industrije bude još i veći na ovom gospodarskom sajmu. Na sajmu u Gradačcu Pterokemija je prisutna više od 40 godina, a član Uprave Davor Žmagač naglasio je kako će ova kompanija iduće godine slaviti 50 godina postojanja i da će taj jubilej biti obilježen i na 45. Sajmu šljive.

Gost sajma bio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je obećao da će iduće godine i Grad Zagreb biti prisutan na ovoj manifestaciji.

Na ovogodišnjem Sajmu šljive u Gradačcu posjetitelji mogu vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Plave gradačačke noći upotpunit će bogat i zanimljiv kulturno-zabavni program.

Ovogodišnji 44. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene idustrije - Sajam šljive održava se do 27. kolovoza u Gradačcu. Tijekom četiri dana održavanja sajma očekuje se oko 30.000 posjetitelja.

Foto: Facebook/Tugomir Majdak


Tagovi

Sajam šljive Gradačac Tugomir Majdak Petrokemija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]