Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AlterPOP
  • 26.01.2016. 14:30

Raste interes za poljoprivredna zanimanja

Potiče se poduzetništvo kroz promociju Alternativne POljoprivredne Proizvodnje potpomognutu i financiranu iz Europskog socijalnog fonda.

  • 341
  • 65
  • 0

U Zadru je održan sajam Poljoprivreda - moj posao na kojem su se predstavili Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića i njezina Učenička zadruga Vridne ruke te Studij primijenjene ekologije u poljoprivredi u sklopu Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru.

Manifestacija je održana u sklopu projekta AlterPOP: Poticanje poduzetništva kroz promociju Alternativne POljoprivredne Proizvodnje potpomognutu i financiranu iz Europskog socijalnog fonda.

Potaknuti mlade na poduzetničke projekte

"Organizacijom ove manifestacije želja nam je potaknuti, ne samo mlade koji se nalaze pred odabirom svojeg zvanja, bilo na srednjoškolskoj ili visokoškolskoj razini, već i građane/ke svih dobnih skupine, da promisle i informiraju se o poduzetničkim mogućnostima koje nudi ekološka poljoprivredna proizvodnja. Ovo je ujedno, pogotovo za mlade i njihove roditelje, prilika da se informiraju o obrazovnim programima, kako Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škola Stanka Ožanića, tako i Studija primijenjene ekologije u poljoprivredi", rekla je voditeljica projekta AlterPOP Nives Rogoznica.

Pojačati praktični rad u školama

Ravnateljica Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škola Stanka Ožanića Jelena Gulan kazala je kako raste interes za smjer poljoprivreda u njenoj školi te kako 40% srednjoškolaca nastave s daljnjim obrazovanjem. Učenici koji ne nastave sa školovanjem, uglavnom ne pronađu posao u struci. Gulan kaže kako bi program školovanja trebalo osuvremeniti te pojačati praktični rad, čime bi srednjoškolci bili konkurentniji na tržištu rada.

Nositelj projekta je Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja Eko-Zadar, a partner AGRRA (Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije). Projektne aktivnosti održavaju se i uz potporu Poljoprivredne savjetodavne službe Zadar. Ukupna njegova vrijednost je 288.880,00 KN, dok Europska unija iz Europskog socijalnog fonda financira 95%, tj. 274.436,00 KN.


Tagovi

Nives Rogoznica AlterPOP Jelena Gulan Eko-Zadar AGRRA


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.