Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni fakultet Osijek
  • 01.04.2018. 10:30

Radionica: Važnost sorte u kontekstu klimatskih promjena - slučaj kukuruza i soje u Hrvatskoj

Projekt izvodi konzorcij sastavljen od 32 istraživača iz devet istraživačkih ustanova iz Republike Hrvatske, na čelu s timom Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Ivanom Pejićem, voditeljem projekta.

Foto: Pixabay/webandi
  • 230
  • 18
  • 0

Radionica pod nazivom Važnost sorte u kontekstu klimatskih promjena – slučaj kukuruza i soje u Hrvatskoj koju organiziraju suradnici projekta AGRO-DROUGHT-ADAPT, a koji se bavi istraživanjem adaptabilnosti hibrida kukuruza i sorti soje na sušu, održat će se 5. travnja na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. 

Radionica se organizira u sklopu projekta Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ) - Procjena genetske adaptabilnosti hrvatskog sortimenta kukuruza i soje u funkciji oplemenjivanja prema tolerantnosti na sušu (AGRO-DROUGHT-ADAPT), u nadležnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva  zaštite okoliša i energetike, uz financiranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz HRZZ Program poticanja istraživačkih i razvojnih aktivnosti u području klimatskih promjena.

Projekt izvodi konzorcij sastavljen od 32 istraživača iz devet istraživačkih ustanova iz Republike Hrvatske, na čelu s timom Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Ivanom Pejićem, voditeljem projekta.

Informacije o Projektu dostupne su ovdje te u Biltenu br. 1 (dokument ispod teksta). 


Povezane biljne vrste

Soja

Soja

Sinonim: - | Engleski naziv: Soybean | Latinski naziv: Glycine max (L.) Merrill

Soja potječe iz Azije i vodeća je uljna i bjelančevinasta kultura, čije se zrno koristi kao izvor jestivih ulja (18 – 24 %) i bjelančevina (35 – 50 %) kako za ishranu ljudi tako i... Više [+]

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Radionica Klimatske promjene Soja Kukuruz Poljoprivredni fakultet Osijek


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]