• Udruga Biovrt
  • 04.09.2015. 15:10

Radionica o spremanju zimnice!

Zbog stresnog načina života, sve češće baterije punimo u prirodi. Čakovčani, zahvaljujući Udruzi Biovrt, imaju prilike usput naučiti i puno korisnih stvari, od sadnje povrća, do spremanja zimnice.

Foto: Udruga Biovrt
  • 107
  • 8
  • 0

U Novom Selu Rok, sedam kilometara udaljenom od Čakovca, Udruga Biovrt održat će u subotu 05. rujna 2015. godine od 09:00 do 14:00 sati, radionicu pod nazivom Razmnožavanje grmlja reznicama, sakupljanje sjemenja i spremanje povrća za zimu.

Kako razmnožiti ukrasno grmlje?

Na radionici će se moći naučiti kako iz poludrvenastih reznica razmnožiti nekoliko različitih vrsta ukrasnog grmlja, a svaki polaznik, kući će odnijeti reznice buddleje na ukorjenjivanje. Kao i male darove organizatora. Također, bit će riječi o tome što se radi u vrtu tokom rujnu, sijat će se sezonsko povrće, govoriti o sakupljanju sjemenja, te načinima spremanja kisele zimnice. Broj prijava je ograničen, pa svoje eventualno sudjelovanje najavite na e mail: biovrt@biovrt.com

Voditeljica radionice je Silvija Kolar-Fodor. Cijena sudjelovanja je 120,00 kn, dok drugi član iste obitelji plaća pola cijene. U slučaju lošeg vremena radionica će biti odgođena za 12. rujna. Tokom ovoga mjeseca u planu je i radionica s temom Korisne životinje u vrtu i izgradnja hotela za kukce, koja se planira za 26. rujna 2015., dok će tema listopadske biti Planiranje, sadnja i održavanje voćnjaka.

Foto: Udruga Biovrt


Tagovi

Novo Selo Rok Čakovec Udruga Biovrt Radionica Sakupljanje sjemena Spremanje zimnice Razmnožavanje reznicama Buddleja Ukorijenjivanje Sezonsko povrće Silvija Kolar-Fodor Ukrasno grmlje


Autorica

Sandra Špoljar

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

A kako ga vi konzumirate? ;)