Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita hrane
  • 17.03.2014. 16:00

Radionica o prevenciji zagađenja hrane

Na radionici će biti riječi o globalnoj važnosti zaštite hrane iz hrvatske i američke perspektive

Foto: freedigitalphotos.net
  • 159
  • 10
  • 0

U Hotelu International, na adresi Miramarska 24 u Zagrebu, od 20. do 21. ožujka 2014. održat će se radionica "Zaštita hrane - prevencija namjernog zagađenja". Radionicu organizira Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede SAD-a (USDA), Federalnim istražnim uredom (FBI) i Veleposlanstvom SAD-a u Zagrebu.

Za razliku od sigurnosti hrane, koja se odnosi na zaštitu od slučajne i nenamjerne kontaminacije te osiguranja hrane, koje se odnosi na osiguranje dostupnosti kvalitetne hrane u dovoljnim količinama, zaštita hrane bavi se zaštitom hrane od namjerne kontaminacije kemijskim, biološkim, radiološkim i drugim tvarima za koje postoji mala vjerojatnost da bi mogli biti prisutni, pri čemu se posebno cilja na prijetnje vezane uz:

  • sabotažu malih razmjera kakvu bi mogli počiniti nezadovoljni zaposlenici
  • prijevaru s hranom (proizvođači i prerađivači koji namjerno krivotvore, lažno brendiraju i podvaljuju u cilju protupravnog stjecanja dobiti)
  • domaći ili strani terorizam

Na radionici će biti riječi o globalnoj važnosti zaštite hrane, o hrvatskoj i američkoj industiji te njihovim pogledima na zaštitu hrane, kao i o Zakonu o modernizaciji sustava sigurnosti hrane i preventivnoj kontroli.

Na edukaciji će sudjelovati tim stručnjaka iz SAD-a iz sljedećih institucija: Ministarstva poljoprivrede SAD-a (USDA) / Uprave za poljoprivredu u inozemstvu (USDA/FAS) i Uprave za ispitivanje sigurnosti hrane (USDA/FSIS), Ministarstva zdravlja SAD-a / Uprave za hranu i lijekove (HSS/FDA), Federalnog istražnog ureda (FBI), Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, američke prehrambene industrije, i Nacionalnog centra za zaštitu i obranu hrane Sveučilišta u Minnesoti (UMN - NCFPD). Predavačima iz SAD-a pridružiti će se i jedan predstavnik hrvatske prehrambene industrije iz tvrtke Podravka d.d.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Zaštita hrane Zagađenje Podravka SAD Zagreb Ministarstvo poljoprivrede Radionica


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.