Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klimatske promjene
  • 15.11.2013. 09:50

Radionica “Klimatske promjene i poljoprivreda“

Agrometeorološka radionica “Klimatske promjene i poljoprivreda“ održana je 14.11.2013. u Zagrebu, i to s ciljem popularizacije agrometeorologije

  • 232
  • 20
  • 0

Agrometeorološka radionicaKlimatske promjene i poljoprivreda“ održana je u Zagrebu 14.11.2013. Znanstvenici i stručnjaci meteorološke, agronomske i šumarske struke udruženi u Hrvatskom agrometeorološkom društvu, organizirali su ovu radionicu s ciljem popularizacije agrometeorologije, a namjera im je bila i ukazati na to kako pravodobne agrometeorološke informacije i spoznaje agrometeoroloških istraživanja mogu pomoći u proizvodnji hrane, očuvanju okoliša i prirode.

To bi unaprijedilo i turističku ponudu te pokrenulo gospodarski razvoj, a time i poboljšalo kvalitetu življenja. Na radionici su bili prikazani rezultati agrometeoroloških istraživanja pa su posjetitelji mogli čuti kolike gospodarske gubitke mogu prouzročiti klimatske promjene u poljoprivredi, mogu li sezonske prognoze pomoći poljoprivrednicima, kako poljoprivredna proizvodnja trpi od ekstremnih prilika te možemo li ublažiti posljedice suše u poljoprivredi.

Ove korisne i zanimljive teme poslužile su za objektivno informiranje agronomskih stručnjaka i iz Poljoprivredne savjetodavne službe o utjecaju regionalnih klimatskih promjena na poljoprivrednu proizvodnju. Takve agrometeorološke informacije, smatraju agrometeorolozi, mogle bi im pomoći i u savjetovanju krajnjih korisnika kao što su maslinari, vinogradari, vinari, voćari, poljodjelci, stočari i pčelari.


Tagovi

Klimatske promjene Radionica Istraživanja Suša Proizvodnja hrane Očuvanje okoliša PSS

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]