Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 06.08.2013.

Pulski Slavonski gušti

U sklopu Sajma Zlatne niti, građani Pule imali su prigodu na pulskoj tržnici kušati slavonske specijalitete

  • 269
  • 23
  • 0

U povodu Sajma Zlatne niti, u sklopu kojega se od 2. do 18. kolovoza u Puli predstavlja kulturna baština i gastronomska ponuda Slavonije, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, predvođeno predsjednikom Županijske Skupštine Antunom Žagarom primio je istarski župan Valter Flego.

Župan Flego je tom prilikom istaknuo kako obje županije mogu puno naučiti jedna od druge te zajedničkim nastupom, uz plasman autohtonih proizvoda, mogu biti konkurentnije na trećim tržištima.

"Nismo si konkurencija, ali možemo se osnaživati na području poljoprivrede, turizma i gospodarstva. Samo zajedno možemo u Europu jer i mi i vi za veliko smo europsko tržište premali. Moramo se povezati, zaštiti svoju kulturu i proizvode te se nametnuti Europi preko kvalitetnih proizvoda", rekao je župan Flego, te zaželio ugodan boravak u Istri, u nadi kako će manifestacije poput ove zbližiti županije, te biti dobar temelj za daljnju suradnju.

"Uz naš kulen i tamburu, u Istri se osjećamo kao doma", ustvrdio je predsjednik vukovarsko-srijemske skupštine Antun Žagar, predstavljajući Projekt Slavonski gušti na konferenciji za novinare, održanoj u pulskoj vijećnici. kojoj su nazočni bili i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Županje Ivan Grigić, direktor Turističke zajednice Županje Mirko Bačić, direktorice turističkih zajednica Vinkovci i Vukovar Martina Matković i Jasna Babić, te predsjednica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.

U sklopu Sajma Zlatne niti, građani Pule imali su prigodu na pulskoj tržnici kušati slavonske specijalitete, a u večernjim satima, u petak i subotu, na terasi Doma hrvatskih branitelja, uživati u pjesmi i glazbi tamburašaTS „Zlatni zvuci“.

U prostorijama Hrvatske matice iseljenika u Carrarinoj ulici u Puli (kod Županijske gospodarske komore) do 18. kolovoza održavat će se prodajna izložba slavonskih specijaliteta, na kojoj će Istrani te domaći i strani gosti imati priliku posjetiti prodajnu izložbu slavonskih delicija, kroz koju će na desetak dana osjetiti čari slavonske kuhinje, te upoznati kulturnu baštinu i lokalne običaje kojima se čuvaju tradicionalne vrijednosti kao stil života jednog područja.


Tagovi

Manifestacije Sajam Turizam Poljoprivreda Konkurentnost Vukovarsko-srijemska županija Istra Turistička zajednica


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.