Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodni voćarski sajam
  • 20.09.2017. 11:00

Prvo međunarodno ocjenjivanje voćnih piva!

Općina Donji Kraljevec i Centar dr. Rudolfa Steinera organiziraju već tradicionalni 12. međunarodni voćarski sajam, koji će se održati 3. i 4. studenog u Donjem Kraljevcu. Prijavite se!

Foto: Facebook/Međunarodni voćarski sajam
  • 410
  • 17
  • 0

Općina Donji Kraljevec i Centar dr. Rudolfa Steinera organiziraju već tradicionalni 12. međunarodni voćarski sajam, koji će se održati 3. i 4. studenog u Donjem Kraljevcu.

Lanjske vremenske okolnosti utjecale su na rodnost u voćarstvu, a čini se da je ova godina donijela još brojnije nepogode, koje su u različitim sezonama zahvaćale pojedine dijelove Hrvatske. Rječju, tuče u Međimurju i Hrvatskom Zagorju, suša u dijelu Istre, Slavonije i krapinskog područja, smrzavanja u Konavlima i drugdje, uvelike su smanjile urod, no i dalje ostaje prostor za djelovanje u kojem voćari pronalaze razne načine kako bi održali svoju proizvodnju.

Inovacije u voćarstvu

Stoga će središnja tema stručnih skupova biti okrugli stol naslovljen: Novi tipovi operacija unutar Programa ruralnog razvoja (Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene) - iskustva iz Slovenije i prijedlozi za suvremeno hrvatsko voćarstvo. U radu okruglog stola organizatori očekuju odziv uglednih poljoprivrednika, predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Savjetodavne službe i drugih dionika ove gospodarske grane suočene s svakodnevnim novim izazovima.

Otvorenje Sajma je u petak, 3. studenog 2017. u sportskoj dvorani Osnovne škole Donji Kraljevec s početkom u 11.00 sati.

U prvom planu Sajma i nadalje će biti proizvođači, eko proizvođači i biodinamičari sa svojom proizvodnjom i pristupima. Na ovogodišnjem Međunarodnom voćarskom sajmu voćari će predstaviti svoje primarne i sekundarne proizvode i prerađevine, s posebnim naglaskom na mlade poljoprivrednike i inovacije u voćarstvu.

"Vrijednim držimo isticanje uravnotežene prehrane bogate voćem i voćnim prerađevinama, što nas je navelo na održavanje kulinarskih radionica, ali i na nadgradnju postojećih znanja o prehrani svih involviranih na sajamskoj priredbi: od proizvođača i prerađivača, školskih vrtova i zadruga, LAG-ova i OPG-ova, udruga i organizacija. Prošle smo godine, s posebnim poštovanjem prema inicijativi, organizirali prvo Međunarodno ocjenjivanje voćnih vina, a interes proizvođača nadmašio je sva naša očekivanja. Sada je vrijeme za drugo izdanje tog ocjenjivanja, a broj prijava govori u prilog tome da će lista proizvođača voćnih vina biti dulja od lanjske", najavljuju.

Ocjenjivanje homebrew i craft piva s udjelom voća

Ove godine na Sajmu se pridružuju i mali, “kućni”, pivari, proizvođači voćnih i eko piva, koji pripremaju ocjenjivanje homebrew i hrvatskih craft piva, brojna predstavljanja, kao i tri edukacijska panela. Bit će to 1. ocjenjivanje piva s udjelom voća, što također ubrajaju u vrijedne inovacije koje Sajam želi predstaviti široj publici.

Stručni dio Sajma osmišljen je u suradnji sa Savjetodavnom službom koja je partner Sajma. Misija je ostala ista - dati doprinos intenziviranju voćarstva na OPG-ima, za što nesumnjivo postoji potencijal, te dati poticaj širenju inovacija u krugu zainteresiranih.

Ukoliko trebate dodatne informacije vezane uz Sajam ili nastup na Sajmu, budite slobodni kontaktirati nas pozivom na telefon broj 040 655 612 ili na adresu elektronske pošte info@vocarski-sajam.com

Pokrovitelj Sajma je Ministarstvo poljoprivrede RH, a medijski partneri Agroklub i Gospodarski list. U dokumentu ispod teksta pronađite prijavnicu za izlaganje na sajmu.

Foto: Facebook/Međunarodni voćarski sajam


Dokumenti


Tagovi

Međunarodni voćarski sajam Donji Kraljevec Centar dr. Rudolfa Steinera


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!