AgroKlub.com

\

Sajmovi & događanja

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Sajmovi & događanja » Prvi ugovori iz mjere 4 potpisani na Bjelovarskom sajmu

Prvi ugovori iz mjere 4 potpisani na Bjelovarskom sajmu

Bjelovarski sajam

Prvi ugovori iz mjere 4 potpisani na Bjelovarskom sajmu

Datum: 08.09.2017. 14:25 |

Kategorija:

Sajmovi & događanja, Financiranje

Otvoren je Jubilarni 25. jesenski međunarodni bjelovarski sajam na kojemu su potpisani i prvi ugovori za Mjeru 4!

Jubilarni 25. jesenski međunarodni bjelovarski sajam otvorio je danas ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kao izaslanik predsjednika Vlade RH.

"Vlada RH i ja kao ministar poljoprivrede, poljoprivredu prepoznajemo kao stratešku djelatnost u nacionalnom gospodarstvu. Nizom mjera i zakonskim rješenjima želimo okrenuti novu stranicu u hrvatskom agraru, osnažiti proizvodnju i učiniti je konkurentnom za utakmicu kako na zajedničkom europskom tržištu tako i kroz izvoz na treća tržišta“, istaknuo je ministar Tomislav Tolušić u svom govoru.

Potpisano 10 ugovora

"Realizaciju Programa ruralnog razvoja RH ove smo godine stavili u petu brzinu. Potvrđujemo to i danas, nakon samo 50-tak dana od zatvaranja sedam natječaja za podmjere 4.1 i 4.2 za koje ukupna alokacija iznosi 900 milijuna kuna, prve ugovore potpisujemo upravo ovdje, danas na Bjelovarskom sajmu", dodao je ministar Tolušić.

Nakon svečanog otvaranja i obilaska Sajma, ministar Tolušić prisustvovao je potpisivanju prvih ugovora o financiranju s Agencijom za plaćanja, za operaciju 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i operaciju 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima. Deset ugovora ukupne vrijednosti 60.162.075,80 kn potpisala je ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić s korisnicima:

Obrt za proizvodnju i preradu gljiva i trgovinu "Andričić", Agro Puškarić, poljoprivredni obrt, OPG Bešlić Marin, Citadela, zajednički ugostiteljski i poljoprivredni obrt, Dominik B., poljoprivredni obrt, OPG Strgar Antonio, "Agropomper" Ivica Pomper, Croma-Varaždin d.o.o., Žumberački sinovi d.o.o. i Dukat d.d.

Po potpisivanju ugovora, korisnici kreću s postupkom nabave, podnose drugi dio zahtjeva za potporu, nakon čega će onim prihvatljivima biti izdane odluke o dodjeli sredstava. Svi korisnici koji dobiju odluke o dodjeli sredstava mogu podnijeti zahtjev za predujam koji može iznositi 50% odobrene potpore.

Mađarska zemlja partner

S obzirom da je ove godine Republika Mađarska zemlja partner, na svečanom otvaranju sudjelovao je i mađarski ministar poljoprivrede Sàndor Fazekas. Ministar Tomislav Tolušić ugostio je mađarskog ministra Sàndora Fazekasa na štandu Ministarstva poljoprivrede uz doručak s proizvodima s hrvatskih farmi. Prva međunarodna manifestacija "Doručak s hrvatskih farmi" održana je u Budimpešti u svibnju ove godine gdje su hrvatski proizvođači predstavili svoje prehrambene proizvode s oznakama kvalitete: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med iz Lijepe naše, te brašno i kruh s hrvatskih polja.

Već 25. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, ali i 25. Državna stočarska izložba i 2. Peti element, Gudovac održava se do nedjelje 10. rujna. Ne propustite!

Foto: Vedran Stapić

Broj pregleda članka: 1160; Uspješnost članka: 115.5

Tagovi: Sajam, Bjelovarski sajam, Tomislav Tolušić, Mjera 4

Ključne riječi članka: prvi, ugovori, iz, mjere, 4, potpisani, na, bjelovarskom, sajmu, ministar, tolušić, hrvatskih, poljoprivrede, ugovora, farmi, tomislav, poljoprivredni, godine, danas, hrvatskih farmi, poljoprivredni obrt, tomislav tolušić, ministar poljoprivrede, mađarska zemlja partner, međunarodni bjelovarski sajam, jesenski međunarodni bjelovarski


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!


Slike Prvi ugovori iz mjere 4 potpisani na Bjelovarskom sajmu

Anketa

Koji biste pick up izabrali za svoje gospodarstvo?

Ford Ranger (32%)

Isuzu D-Max (12%)

Mitsubishi L200 (9%)

Nissan Navara (8%)

Toyota Hilux (20%)

VW Amarok (20%)

Broj glasova: 246

Pregled svih anketa »

Komentiraj anketu »