Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agromed
  • 20.03.2021. 12:00
  • Splitsko-dalmatinska, Split

Prvi međunarodni mediteranski poljoprivredni forum Agromed

Naglasak će se najviše staviti na poljoprivredne simbole Mediterana poput grožđa, vina, smokve, masline i ulja, ali i ribarstva te specifičnu stočarsku proizvodnju. 

Foto: Vedran Stapić
  • 334
  • 365
  • 0

Prvi međunarodni mediteranski poljoprivredni forum Agromed održat će se 14. svibnja 2021. godine u Hotelu Cornaro u Splitu. 

Utemeljen je u rujnu 2020. kao okosnica nove društvene paradigme, a mjesto je susreta teorije i prakse u području poljoprivrede. 

Hrvatski, ali i poljoprivrednici iz drugih zemalja tako će imati mogućnost predstaviti proizvode, a naglasak će se najviše staviti na poljoprivredne simbole toga područja poput grožđa, vina, smokve, masline i ulja, ali i ribarstva te specifičnu stočarsku proizvodnju. 

"Suvremeni izazovi, klimatske promjene, pandemije, ekonomske krize ukazuju s kojim se sve izazovima susreće poljoprivreda. Proizvodnja hrane u čitavoj Europskoj uniji pa tako i u Hrvatskoj treba biti ekonomski i ekološki prilagođena Europskom zelenom planu te ciljevima održivog razvoja“, istaknuo je organizator Institut za europske i globalizacijske studije-digitalni think-thank.

Teme oko kojih će se raspravljati su: 

  • Mediteranski identitet i poljoprivreda - panel posvećen zajedničkom identitetu sjeverne i južne obale toga područja ,jedinstvenom stilu života te viziji građanstva.
  • Hrvatska kao dio Mediterana - propituje ulogu Hrvatske u sveopćoj sredozemnoj budućnosti, posebice u poljoprivrednoj politici.
  • Izazovi hrvatskog mediteranskog agrara- orijentiran je domaćim pitanjima koji sadrže kolektivnu dimenziju propitivanja vlasništva i zemljišta, te povijesno iskustvo hrvatske poljoprivredne politike u sredozemnom priobalju.

Uz to predstavit će se Studij Mediteranske poljoprivrede Sveučilišta u Splitu kao i tradicija hrvatskog agrara s toga područja.

"Moguća je promjena datuma prema epidemiološkoj situaciji. Pravodobno će uslijediti obavijesti u slučaju promjene termina održavanja“, poručuju organizatori.

Voditelj foruma je Vedran Obućina iz Rijeke, a suradnici su Miho Dobrašin iz Madrida i dr.sc. Leo Gracin sa Sveučilišta u Splitu. Partner je Sveučilište u Splitu, sveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda.


Tagovi

Forum Agromed Mediteran Sveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]