Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Invazivne vrste
  • 19.11.2014. 17:05

Prvi hrvatski simpozij o invazivnim vrstama!

Na Simpoziju će biti predstavljeno više od 50 priopćenja (21 usmeno i 31 postersko), stručnjaka iz svih dijelova Hrvatske, koja pokrivaju ekosustave mora, kopnenih voda i kopna te predstavnike vrsta od bakterija do sisavaca.

Foto: depositphotos.com
  • 255
  • 10
  • 0

U organizaciji Hrvatskog ekološkog društva, u Kongresnom centru Hotela Antunović u Zagrebu, 24. studenog 2014. godine održat će se Prvi hrvatski simpozij o invazivnim vrstama.

Želja organizatora je okupiti što veći broj stručnjaka svih struka čime bi označili početak sustavnog i interdisciplinarmog pristupa problematici invazivnih vrsta. Prema mišljenju organizatora, to je jedini način suočavanja s ovim kontinuirano rastućim problemom.

Na Simpoziju će biti predstavljeno više od 50 priopćenja (21 usmeno i 31 postersko), stučnjaka iz svih dijelova Hrvatske, koja pokrivaju ekosustave mora, kopnenih voda i kopna te predstavnike vrsta od bakterija do sisavaca. Simpozij će biti i izvrsna prilika za predstavljanje nove knjige pod naslovom "Flora Hrvatske - Invazivne vrste", a održat će se i okrugli stol "Invazivne vrste u urbanim sredinama".

Hrvatsko ekološko društvo ove je godine napunilo 45 godina svog postojanja i aktivnosti. Tijekom svih tih godina jedna od osnovnih ideja i pokretačkih snaga bila je okupljanje različitih struka u što cjelovitijem sagledavanju i razumijevanju kompeksnih procesa koji se odvijaju u okolišu. Invazivne vrste su već neko vrijeme jedan od vrlo bitnih čimbenika u tim procesima koji itekako utječu na okoliš u svim njegovim segmentima - od kvalitete života pojedinaca do strukturalnim promjenama u samim ekosustavima i njihovoj biološkoj raznolikosti koje se odražavaju direktno i/ili indirektno na svim razinama ljudskog življenja. Gotovo da i ne postoji područje ljudske aktivnosti koje nije na neki način povezano sa invazivnim vrstama (poput transporta, trgovine, hortikulture, zdravstva, poljoprivrede, šumarstva, zaštite okoliša i prirode itd.).

Foto: depositphotos.com


Dokumenti


Tagovi

Hrvatsko ekološko društvo Utjecaj na okoliš Invazivne vrste Biološka raznolikost Simpozij Ekosustavi Flora Hrvarske - Invaziven vrste Invazivne vrste u urbanim sredinama

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo