• Osječko-baranjska županija
  • 09.05.2016. 12:30

Prva svibanjska subota u antikvitetima!

Prva svibanjska subota u Tvrđu je dovela mnoge namjernike iz grada, okolnih mjesta pa i iz inozemstva na tradicionalni Sajam antikviteta.

  • 463
  • 58
  • 0

Prva subota u svibnju programski je unatoč nestabilnom oblačnom vremenu objedinila Sajam antikviteta i vinskih ulica na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi, degustaciju čobanca, graha i prženih babuški, ali i drugih gastrospecijaliteta uz prigodni program na prostoru ispred Bastiona.

Publika čiji se broj pojavom škrtog sunca stalno povećavao uživala je u kvalitetnoj gastro ponudi i druženju. Bilo je to, moglo bi se tako reći pravo zagrijavanje za Wine tour večer u dvorištu Kazamata kao finale programa 8. Dana vina, turizma i cikloturizma.

VIII. Dani vina, turizma i cikloturizma

Na Trgu Svetog Trojstva instaliran je slatki Knedl grad, u čijim su kućicama zainteresirani građani kušali stari-novi specijalitet od tijesta Osječku knedlu!

Prva subota sa pojačanim programom u Tvrđu je dovela mnoge namjernike iz grada, okolnih mjesta pa i iz inozemstva na tradicionalni Sajam antikviteta. Neki su došli da kupe poneku starinu, neki da kušaju bogatstvo iz ponude domaćih delicija, a većina da se dive ljepoti povijesne jezgre grada, da vide i da budu viđeni!

Knedl sat iliti Essekerski Mehlspaisen Glock

Na Trgu Sv. Trojstva instaliran je slatki Knedl grad, u čijim kućicama su zainteresirani građani kušali razne slastice uključujući Osječku knedlu. Knedla je dio gastronomske povijesti koju Turistička zajednica grada Osijeka i Osječko-baranjska županija oživljavaju u suradnji sa slastičarnicom Slasta i Ugostiteljskom školom u Osijeku koja je osmislila jedinstven i slastan stari-novi recept.

Knedl grad ima i svoj Knedl sat koji pada u 11 sati jer su ga domaćice pripremale baš u to vrijeme.


Fotoprilog


Tagovi

Osječko-baranjska županija Sajam antikviteta Dani vina Osječka knedla


Autor

Zlatko Pavošević

Više [+]

Zlatko je ortodoksni Grafičar, dugogodišnji agro empiričar, jedan od osnivača poljoprivrednih časopisa Nova zemlja i Agroglas ... a navija za najbolji poljoprivredni portal ... ili ukratko "iz mire tri Pavoša vire" :)


Partner

Osječko-baranjska županija

Trg Ante Starčevića 1, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 (0) 31 200 588, e-mail: [email protected] web: http://www.obz.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sam sebe potićem i kupujem si alat da si olakšam posao za sadnju Paulovnija, Lješnjaka, Vočki i bobi... Pročitaj cijelu bilješku »