Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Biljna proizvodnja
  • 03.10.2013. 08:25

Promocija knjige „Filozofija gnojidbe“

Promocija knjige „Filozofija gnojidbe“ će se održati u Vijećnici Poljoprivrednog fakulteta 11.10.2013., u petak u 12:00 h.

Foto: croatia.pioneer.com
  • 416
  • 19
  • 0

Promocija knjige „Filozofija gnojidbe“ će se održati u Vijećnici Poljoprivrednog fakulteta 11.10.2013., u petak u 12:00 h. Promotori knjige su prof. dr. sc. Tomislav Ćosić, Agronomski fakultet u Zagrebu, prof. dr. sc. Irena Jug, Poljoprivredni fakultet u Osijeku i dr. sc. Miranda Šeput, Agencija za poljoprivredno zemljište. Nakon promocije predviđen je domjenak i razgovor s autorima knjige.

"Filozofija gnojidbe" je nekonvencionalna knjiga koja razmatra značaj gnojidbe, ali i demistificira mitove i zablude o gnojidbi pomoću suvremenih saznanja i vlastitog iskustva stečenog dugogodišnjim bavljenjem ovom složenom problematikom. Naime, u našoj suvremenoj biljnoj proizvodnji, kao uostalom i cjelokupnoj poljoprivredi, ima previše zabluda, a premalo znanja i sustavnog znanstvenog rješavanja problema. U ishrani bilja i gnojidbi prisutni su novi momenti s obzirom na sve skuplje inpute u biljnu proizvodnju pa se mnogi proizvođači, pokušavajući smanjiti troškove proizvodnje, okreću prema ekološkoj ili integriranoj biljnoj proizvodnji, ulažu manje sredstava u proizvodnju, pa i gnojidbu, uz više uloženog rada i vremena, ali uspjeh vrlo često izostaje. Razloga je puno, od nedovoljnog znanja pa do nesnalaženja na vjetrometini neuređenog tržišta poljoprivrednih proizvoda i repromaterijala, ali i lošeg društvenog položaja farmera.

Važno je naglasiti kako autori ove knjige smatraju svoje akademsko zvanje prije svega svojim životnim pozivom, pa svoje znanje i iskustvo prenose i preko Neformalne savjetodavne službe na sve one kojima treba pomoć u rješavanju problema u biljnoj proizvodnji ili samo žele utažiti žeđ za znanjem.

Foto: croatia.pioneer.com


Tagovi

Gnojidba Biljna proizvodnja Tomislav Ćosić Miranda Šeput Irena Jug NSS

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P