Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječki sajam
  • 03.03.2019. 19:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Proljetni sajam u Osijeku zabilježio veliku posjećenost

26. Osječki proljetni sajam i 20. Obrtnički sajam koji su se ovog vikenda odvili na sajamskom prostoru Pampas okupili su 180 izlagača i zabilježili natprosječnu posjećenost

Foto: Vedran Stapić
  • 684
  • 85
  • 0

U nedjeljno jutro, u blizini osječkog Pampasa vladala je prilična gužva. Kolone vozila i nekoliko semafora dalje te parkiranje kao najveći izazov prijepodneva, značile su natprosječnu posjetu sajma.

Naime, ovog vikenda u zapadnom dijelu grada, Retfali održani su tradicionalni 26. Osječki proljetni i 20. Obrtnički sajam.

Ponudu sajma možemo ocijeniti na razini prethodnih godina, ali po našem sudu posjeta je bila osjetno veća. Leži li razlog u lijepom proljetnom vremenu (iako smo još uvijek kalendarski u zimi), dobroj promociji (sajam je otvorila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović) ili boljem financijskom stanju posjetitelja, ostaje za procjenu organizatorima. 

Činjenica da su i subota i nedjelja rezultirale velikim brojem Slavonaca i Baranjaca na sajamskom prostoru Pampas, koji su se kućama vraćali s ponekom kupljenom sitnicom, zasigurno će obradovati trgovce, ali i samu upravu Sajma. 

Netko je kupio koju kilu domaćih jabuka, drugi su tražili suhomesnate delicije, treći alate, a bilo je i interesa za poljoprivrednom mehanizacijom, koja se tradicionalno nalazi na ulazu sajma - što potvrđuje i Danijel Bestvina iz tvrtke Pecka: „Ima puno posjetitelja danas, ali i kupaca. Evo u zadnjih 2 sata sam prodao dva sjetvo-spremača. Sada nam samo ostaje izazov ispoštovati dogovorene rokove isporuka“ kaže nam Danijel dok odgovara na pitanja drugih potencijalnih kupaca uz karakterističan osmijeh.

I u zatvorenom prostoru vladala je gužva. Na štandu Petrokemije zatekli smo Alena Zrinskog iz odjela prodaje kutinske tvornice mineralnih gnojiva: „Jučer i danas ima puno posjetitelja, možda i najviše unazad nekoliko godina.“

Direktor sajma Alen Vukašinović u izjavi „Nikada bolja posjećenost“ nije krio zadovoljstvo te je istakao kako od 180 izlagača uz pretežno domaće bilo i onih iz susjednih država, što mu daje dimenziju i međunarodnog.

Dok se izložbeni prostori polako raspremaju, a rezultati zbrajaju, mi Vam donosimo današnji foto prilog s osječkog Pampasa.


Fotoprilog


Tagovi

Osječki sajam Pampas Alen Zrinski Alen Vukašinović Danijel Bestvina


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner