• Osječki sajam
  • 03.03.2019. 19:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Proljetni sajam u Osijeku zabilježio veliku posjećenost

26. Osječki proljetni sajam i 20. Obrtnički sajam koji su se ovog vikenda odvili na sajamskom prostoru Pampas okupili su 180 izlagača i zabilježili natprosječnu posjećenost

Foto: Vedran Stapić
  • 642
  • 85
  • 0

U nedjeljno jutro, u blizini osječkog Pampasa vladala je prilična gužva. Kolone vozila i nekoliko semafora dalje te parkiranje kao najveći izazov prijepodneva, značile su natprosječnu posjetu sajma.

Naime, ovog vikenda u zapadnom dijelu grada, Retfali održani su tradicionalni 26. Osječki proljetni i 20. Obrtnički sajam.

Ponudu sajma možemo ocijeniti na razini prethodnih godina, ali po našem sudu posjeta je bila osjetno veća. Leži li razlog u lijepom proljetnom vremenu (iako smo još uvijek kalendarski u zimi), dobroj promociji (sajam je otvorila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović) ili boljem financijskom stanju posjetitelja, ostaje za procjenu organizatorima. 

Činjenica da su i subota i nedjelja rezultirale velikim brojem Slavonaca i Baranjaca na sajamskom prostoru Pampas, koji su se kućama vraćali s ponekom kupljenom sitnicom, zasigurno će obradovati trgovce, ali i samu upravu Sajma. 

Netko je kupio koju kilu domaćih jabuka, drugi su tražili suhomesnate delicije, treći alate, a bilo je i interesa za poljoprivrednom mehanizacijom, koja se tradicionalno nalazi na ulazu sajma - što potvrđuje i Danijel Bestvina iz tvrtke Pecka: „Ima puno posjetitelja danas, ali i kupaca. Evo u zadnjih 2 sata sam prodao dva sjetvo-spremača. Sada nam samo ostaje izazov ispoštovati dogovorene rokove isporuka“ kaže nam Danijel dok odgovara na pitanja drugih potencijalnih kupaca uz karakterističan osmijeh.

I u zatvorenom prostoru vladala je gužva. Na štandu Petrokemije zatekli smo Alena Zrinskog iz odjela prodaje kutinske tvornice mineralnih gnojiva: „Jučer i danas ima puno posjetitelja, možda i najviše unazad nekoliko godina.“

Direktor sajma Alen Vukašinović u izjavi „Nikada bolja posjećenost“ nije krio zadovoljstvo te je istakao kako od 180 izlagača uz pretežno domaće bilo i onih iz susjednih država, što mu daje dimenziju i međunarodnog.

Dok se izložbeni prostori polako raspremaju, a rezultati zbrajaju, mi Vam donosimo današnji foto prilog s osječkog Pampasa.


Fotoprilog


Tagovi

Osječki sajam Pampas Alen Zrinski Alen Vukašinović Danijel Bestvina


Autor

Vedran Stapić

Vedran Stapić

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Vlasnik SLinka, bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi