• Poljoprivredna konferencija
  • 17.03.2016. 13:30

Proizvođačke organizacije - izazovi u EU i Hrvatskoj

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva zainteresirane na konferenciju Proizvođačke organizacije - izazovi u EU i Hrvatskoj 18. ožujka 2016. u Osijeku!

  • 378
  • 40
  • 0

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva zainteresirane na konferenciju Proizvođačke organizacije - izazovi u EU i Hrvatskoj!

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i Informacijski centar Europe Direct Osijek, koji djeluje u sklopu Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, organiziraju konferenciju Proizvođačke organizacije - izazovi u EU i Hrvatskoj, 18. ožujka 2016. u Osijeku (Velika vijećnica Osječko- baranjske županije, Županijska 4, Osijek), s početkom u 11 sati.

Velika uloga u trženju agroproizvoda

Proizvođačke organizacije imaju veliku ulogu u trženju poljoprivrednih proizvoda. Osim podrške u distribuciji i marketingu proizvoda, proizvođačke organizacije promiču veću kvalitetu proizvoda i potiču svoje članove na usvajanje dobre prakse u području zaštite okoliša. Od reforme Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije, osim proizvođačkih organizacija u sektorima voća i povrća te mlijeka, potiče se i osnivanje proizvođačkih organizacija u ostalim sektorima poljoprivredne proizvodnje.

Cilj konferencije je predstaviti ulogu proizvođačkih organizacija na razni EU i Hrvatske, kao i podršku koju mogu očekivati na ovim razinama. U drugom dijelu konferencije planirana je panel rasprava tijekom koje će se raspravljati o proizvođačkim organizacijama u Republici Hrvatskoj i njihovoj povezanosti s konkurentnošću hrvatske poljoprivrede.

U nadi da ćete nam se pridružiti, ostajemo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije. Molimo Vas za potvrdu sudjelovanja na broj telefona: 031/221 839 ili putem e-maila na: edic-osijek@obz.hr


Tagovi

Potpore Ekološka poljoprivreda Prijelazno razdoblje Održavanje ekoloških površina


Autorica

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi