Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ProfiFruit
  • 10.03.2018. 18:00

ProfiFruit 2018 ispunio očekivanja

Važno je da su svi dobili ono po što su došli. Posjetitelji dovoljno kvalitetnih informacija, izlagači dobre kontakte novih kupaca, a organizatori zadovoljne jedne i druge

Foto: Vedran Stapić
  • 641
  • 73
  • 0

Ovog vikenda Beograd je postao nakratko voćarski centar regije. Naime u kongresnom centru BELEXPO u Novom Beogradu održava se konferencija i prvi sajam voćarskih tehnologija ProfiFruit 2018.

Događaji ovoga tipa za svrhu imaju povezati sve dionike tržišta, a kako bi se osigurala budućnost i kontinuitet istog važno je da su svi dobili ono po što su došli. Posjetitelji dovoljno kvalitetnih informacija, izlagači dobre kontakte novih kupaca, a organizatori zadovoljne jedne i druge.  A jesu li ostvarili očekivanja provjerili smo na licu mjesta. 

Dojmovi pozitivni, očekivanja ispunjena

Ovaj događaj je prvi ovakve vrste u Srbiji koji ima za cilj okupiti sve ponuđače najboljih tehnologija u voćarstvu. I mi kao organizatori, a i voćari se prilagođavamo tržištu, ovisno o potražnji. Razmišljamo da već sljedeće godine napravimo malo duže pauze između predavanja kako bi izlagači i predavači imali više vremena za voćare. Ako govorimo o trendovima i biljnim vrstama, ovdje se definitivno vidi da postoji veliki interes za borovnicu i očekujemo njen pravi boom u Srbiji. Međutim njeni nasadi, a ni investitori neće biti istog tipa kao malina, jer su ulaganja veća, upoznaje nas Biljana Bosiljčić, koja je ovdje u ulozi organizatora i izlagača.
 

Bosiljčić Biljana
Biljana Bosiljčić: Cilj je okupiti sve ponuđače najboljih tehnologija u voćarstvu

Događaj još više približiti proizvođačima

Vlasnik tvrtke Gruža Agrar Miroslav Nikolić također ovdje izlaže, a i sam je organizator različitih tržišnih okupljanja voćara:

Meni se već sama ideja ovakvog događaja svidjela, u smislu okupljanja voćara i izbora tema. Ovo je period godine kada voćari imaju vremena i mogu se okupiti, informirati i razmijeniti iskustva. Mislim da je ovo odlična ideja i treba samo ustrajati u ovome. Nadam se da će i potrajati. 
 

Miroslav Nikolić
Miroslav Nikolić: Period godine kada voćari imaju vremena i mogu se okupiti, informirati i razmijeniti iskustva

Na pitanje što bi eventualno promijenio, a kako bi događaj bio još bolji kaže: S obzirom da sam ja porijeklom iz centralne Srbije i da je tamo centar voćarske proizvodnje mislim da treba lokaciju promjeniti, a i uključiti ijoš više stručnjaka iz okruženja. Jer nam je potrebno puno znanja, tu možda najviše zaostajemo. Znajući situaciju na našim selima i mentalitet naših ljudi koji su ponekad i inertni mislim da im trebamo približiti ovaj događaj.

Vukićević: Ovo je sjajno, a volio bih da nagodinu imamo i šljive

Miloš Vukićević iz ispred tvrtke TradeAgro kaže kako je ProfiFruit opravdao očekivanja. Ovo je sjajna prilika da se svi nađemo na jednom mjestu. Svakako ćemo biti prisutni i u budućnosti. Koncept nam je zaista interesantan. I to da smo jučer imali teme jabuke i kruške, a danas bobičastog voća. Ja bih još dodao, s obzirom da je Srbija poznata i po proizvodnji šljive da u budućim događajima malo više pažnje damo koštuničavom voću, a prije svega šljivi.
 

Miloš Vukićević
Miloš Vukićević: sjajna prilika da se svi nađemo na jednom mjestu

Na štandu tvrtke Floriva iz Ivanjice razgovarali smo s njenim vlasnikom Zoranom Radovanovićem koji ističe kako je veliki je interes svih voćara da se u Srbiji pokrene jedan ovakav specijalizirani događaj za sektor.  

Ovo je prva godina, a mogu reći da smo mi zadovoljni s ovim sajmom. I jučer i danas je bila dobra posjećenost, što je velika prilika za nas, a i za proizvođače.

Svjedočimo dobroj posjeti oba dana, a na pitanje ima li i napravljenih poslova na sajmu Radovanović kaže: Uvijek postoji ta jedna kritična masa onih koji proizvođača koji žele novitete. I upravo su oni motor koji pokreće kasnije i ostale. Mi trebamo istraživati i njima donositi samo provjereno dobra rješenja. To je naša uloga.

Pitali smo i o zadovoljstvu viđenim i redom dobili riječi hvale za događaj i razinu organizacije. A njih je bilo i iz Bugarske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i brojnih drugih zemalja. Neki su došli na jedan dan, a drugi iskoristili za vikend u Beogradu.

ProfiFruit 2018 je priveden kraju, a već se veselimo sljedećem.
 


Fotoprilog


Tagovi

ProfiFruit Beograd Biljana Bosiljčić Miroslav Nikolić Miloš Vukićević Zoran Radovanović


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]