Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro natjecanje
  • 16.12.2015. 14:35

Pripremite najbolju devenicu!

U Loboru će se i ove godine održati natjecanje za najbolju devenicu. Organizatori pozivaju sve majstore krvavica da se prijave.

  • 463
  • 48
  • 0

Loborska devenica naziv je priredbe koja se u zagorskoj općini Lobor prošle godine održala prvi put. Zbog dobrog odaziva, natjecanje u pripremanju devenica odnosno krvavica, održat će se i ove godine i to u petak 18. prosinca 2015. u 18:00 sati u Lovačkom domu Loboru u Krapinsko-zagorskoj županiji, svega 60-ak kilometara od Zagreba i Varaždina.

Prošle je godine sudjelovalo 12 natjecatelja, a najbolje su bile devenice Marija Macana u kojima je bilo 90% hajdinske kaše, 10% riže kao i dobar omjer soli, papra i crvene paprike. Ta je loborska devenica zadovoljila sve kriterije žirija, koji je ocjenjivao okus, sastav, mirodije i masnoću. Kao i sve ostale i ove pobjedničke, kasnije su poslužene s restanim krumpirom i s kiselim zeljem.

Prijavite se već danas!

Inače, Loborce su nekada zvali deveničari, jer su na proštenjima umjesto nezaobilaznih kobasica, nudili devenice. Idejni začetnik ovoga natjecanja je Franjo Gregurić, a organizatori općina Lobor, DVD Lobor i tamošnje Lovačko društvo Oštrc. Stoga, smatrate li se majstorom u pripremi devenica odnosno krvavica, prijavite se i dokažite da to doista i jeste.

Prijave za natjecanje primaju se u prostorijama općine Lobor, Trg sv. Ane 26 ili na broj telefona 049/430-531. Prošlogodišnji pobjednik osvojio je tisuću kuna, drugoplasirani 500, dok je nagrada za treće mjesto iznosila 300,00 kn. Šuška se da će slično biti i sada.


Tagovi

Loborska devenica Lobor Krapinsko-zagorska županija Krvavice Mario Macan Franjo Gregurić Lovačko društvo Oštrc


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]