Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prikupljanje ambalažnog otpada
  • 26.03.2017. 11:40

Prikupljanje ambalaže SZB u Mavrincima

Udruga CROCPA u suradnji s tvrtkom CIAK d.o.o. najavila je termin akcije prikupljanja ambalažnog otpada SZB za područje Primorsko-goranske županije.

Foto: Pixinoo/bigstockphoto.com
  • 775
  • 42
  • 0

Udruga CROCPA u suradnji s tvrtkom CIAK d.o.o. najavila je termin akcije prikupljanja ambalažnog otpada SZB za područje Primorsko-goranske županije u četvrtak, 27. travnja 2017. godine.

Organizatori ističu da će se u akciji prikupljanja CROCPA EKO MODEL u 2017. prihvaćati isključivo prazna ambalaža tvrtki proizvođača i uvoznika članova Udruge CROCPA koji financiraju projekt i omogućavaju korisnicima besplatan povrat ambalaže i zbrinjavanje otpada. Više informacija o projektu možete pogledati ovdje. Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena a za njezino zbrinjavanje trebate se obratiti proizvođačima/uvoznicima tih proizvoda.

Prikupljanje u dvorištu Poljoapoteke Cortina

Tvrtke članice CROCPE u 2017. jesu: AgroChem-Maks, Agroteks, BASF, Bayer Crop Science, Chromos Agro, Danon, Dow AgroSciences, Florel, Genera,Iskra Zelina Kemijska Industrija, Orchem, Pinus Agro, Stockton, Syngenta Agro.

Poljoprivredna gospodarstva s područja Primorsko-goranske županije, koja trebaju imati ovjereni Prateći list kao dokaz da su praznu otpadnu ambalažu SZB zbrinuli na propisan način mogu donijeti do sada sakupljeni otpad i besplatno predati predstavnicima ovlaštene tvrtke u predviđenom terminu, odnosno u četvrtak, 27. travnja 2017. godine od 09.00 do 11.00 sati u dvorištu Poljoapoteke Cortina, Novo naselje bb, Mavrinci na Čavlima.

Pravilno ispuniti potrebne obrasce!

Prihvaća se isključivo prazna kontaktna/primarna ambalaža (boce, kanistri, vrećice), a sekundarna i tercijarna ambalaža koja nije bila u doticaju s proizvodom može se odložiti u spremnike za otpad predmetnih materijala. Poljoprivredno gospodarstvo smije privremeno skladištiti praznu ambalažu SZB godinu dana.

Prilikom predaje otpadne ambalaže sredstava za zaštitu bilja potrebno je imati pravilno ispunjen Prateći list (Obrazac PL-O) i Očevidnik o nastanku i tijeku otpada (Obrazac-ONTO). Obrasci se mogu i kupiti u Narodnim novinama.

Foto: Pixinoo/bigstockphoto.com


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Tagovi

Prikupljanje Ambalaža Ambalažni otpad SZB Primorsko-goranska Cortina CIAK


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]