Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Alpe Adria
  • 21.03.2019. 15:00
  • Varaždinska, Varaždin

Prijavite svoja ulja na 2. međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe -Adria

Najboljeg proizvođača i ove godine očekuje nagrada u iznosu 15 tisuća kuna.

Foto: Igor Čolaković
  • 584
  • 46
  • 0

Proizvođači bučinog ulja do 24. ožujka mogu prijaviti svoja bučina ulja na 2. međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe – Adria, koja će biti organizirana 25. svibnja, u županijskoj palači u Varaždinu. Na ovoj priredbi, koju organizira Varaždinska županija sa Savezom Alpe-Adria, sudjelovat će proizvođači iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske, koji će predstaviti svoja bučina ulja visoke kvalitete.

"Budući da je prva izložba polučila odlične rezultate i odaziv, jer je međunarodni žiri lani ocijenio čak 136 uzoraka, želja Varaždinske županije je da ova izložba postane tradicionalno mjesto okupljanja najboljih bučinih ulja u Europskoj uniji", istaknuo je Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije, u Pečuhu, na susretu sa Zoltanom Madarasom, županom Baranjske županije u susjednoj Mađarskoj. 

Prijavljeno već deset uljara iz Mađarske

Za ovogodišnju izložbu već se prijavilo deset proizvođača bučinog ulja iz Mađarske, a organizatori očekuju kako će broj prijavljenih uzoraka premašiti prošlogodišnji. Sudjelovanje na izložbi je besplatno, budući da Varaždinska županija za sve sudionike snosi troškove analize uzoraka.

Najboljeg proizvođača i ove godine očekuje nagrada u iznosu 15 tisuća kuna, odnosno 2 tisuće eura.

"Zainteresirani proizvođači bučinog ulja mogu se za sudjelovanje na izložbi prijaviti do 24. ožujka, a obrazac za prijavu preuzeti s internetske stranice Varaždinske županije ili ga zatražiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj. Uzorci bučinog ulja će se prikupljati 4. travnja u svim županijama i državama iz kojih ćemo primiti prijave. Krajem travnja će međunarodni žiri početi s ocjenjivanjem, a veliko finale će biti 25. svibnja, kada ćemo proglasiti šampiona 2. međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe – Adria", rekao je dr. sc. Dragutin Vincek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije.

Izložba ulja iz sjeverozapadne Hrvatske

U Varaždinu će toga dana biti održana i tradicionalna, 9. izložba bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske, koju Varaždinska županija organizira zajedno s Međimurskom, Krapinsko-zagorskom i Zagrebačkom županijom te Gradom Zagrebom.


Tagovi

Bučino ulje Izložba Aple Adria


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.