• Noćnjak 2016.
 • 26.01.2016. 12:30

Prijavite se za 18. Noćnjak!

Provjerite i unaprijedite kvalitetu i trajnost svog maslinovog ulja po iznimno povoljnoj cijeni.

 • 718
 • 170
 • 0

18. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2016. održat će se u Bluesun hotelu Elaphusa u Bolu na otoku Braču od 17. do 20. ožujka 2016. u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije.

Ova manifestacija, koja ove godine ujedno slavi i svoju punoljetnost, godišnje okuplja i povezuje maslinare i uljare, znanstvenike i stručnjake, predstavnike resornih državnih institucija, proizvođače i distributere maslinarsko-uljarske opreme, trgovačke i hotelijersko-ugostiteljske kuće, medije te ostale subjekte vezane uz maslinarstvo i uljarstvo.

Predstavite se na sajmu maslinarstva i uljarstva

Sajamska prezentacija različitih proizvoda

Noćnjak podržavaju znanstvene i obrazovne institucije, uz čije suorganizatorstvo se osmišljava trodnevni program s nizom stručnih predavanja, radionica i degustacija. Na Olio baru i izložbi maslinovih ulja promoviraju se i kušaju maslinova ulja proizvođača koji svoje uzorke dostave na analizu i natjecanje. Noćnjak je prilika za poslovne razgovore, razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte.

Na sajmu maslinarstva i uljarstva prezentiraju se nove tehnologije, postrojenja, mehanizacija, oprema, zaštitna sredstva, sustavi za navodnjavanje i drugi proizvodi i usluge vezani uz maslinarstvo i uljarstvo. Možete i vi predstaviti svoju tvrtku na sajmu putem sponzorstva, donatorstva ili izložbenog štanda.

Kako biste se na vrijeme prijavili za sudjelovanje na sajmu maslinarstva i uljarstva, ispod članka preuzmite sve potrebne dokumente za prijavu!

Ocjenjivanje kvalitete maslinovih ulja i izgleda proizvoda

Za proizvođače maslinovog ulja Noćnjak je prilika da za povoljnu cijenu dobiju certifikat koji na nekoliko stranica prikazuje rezultate parametara kemijske analize i senzorske ocjene dostavljenog uzorka maslinovog ulja.

Uzorci maslinovog ulja zaprimaju se i ocjenjuju u dvije kategorije:

 • Pakovine maslinovog ulja (plasiraju se na tržište s etiketom u skladu sa Zakonom o hrani)
 • Otvorena maslinova ulja (ulja u rinfuzi)

U svakoj od ovih kategorija proglašava se šampion kvalitete tj. najbolje ocjenjeno maslinovo ulje, a u kategoriji pakovina šampionsku titulu dobiva i najbolje ocijenjena ambalaža tj. izgled proizvoda. Posebno se nagrađuju i najbolje blago, srednje intenzivno, intenzivno, monosortno i višesortno maslinovo ulje, s ciljem razvitka kulture kušanja maslinovog ulja i shodno tome povećanja potrošnje.

Rokovi i lokacije za dostavu uzoraka maslinovog ulja

Uzorke maslinovog ulja za analizu i natjecanje na Noćnjaku 2016. Zaprimaju se na sljedeće dvije lokacije:

 • Split- uzorke dostaviti osobno ili poštom od 04.01.2016. do 01.02.2016. radnim danima od ponedjeljka do petka u vremenu od 7,00 do 15,00 sati na adresu: Zadružni savez Dalmacije, 21 000 Splt, Kamila Tončića 4, 1.kat
 • Zadar- uzorke dostaviti osobno 30.01.2016. u vremenu od 9,00 do 14,00 u Poljoprivrednuprehrambenu i veterinarsku školu Stanka Ožanića, 23 000 Zadar, Dr. Franje Tuđmana 24/h

Ocjenjivanje i izložba proizvoda od masline

Proizvodi od drveta i ploda masline

Cilj ocjenjivanja i izložbe proizvoda od masline je prikazati i promovirati neograničene mogućnosti upotrebe ploda i drva masline te maslinovog ulja u proizvodnji raznih proizvoda (krema, prehrambenih artikala, proizvoda od drva masline, suvenira itd.).

Uzorci proizvoda od masline zaprimaju se i ocjenjuju u tri kategorije: prehrambeni proizvodi, kozmetički proizvodi i proizvodi od drva masline.

Proizvod mora biti sačinjen ili sadržavati plod masline, maslinovo ulje i/ili drvo masline, a svi dostavljeni proizvodi bit će predstavljeni na posebnoj izložbi u okviru Noćnjaka. Najkvalitetniji i najkreativniji bit će nagrađeni, temeljem posebnog ocjenjivanja proizvoda od masline od strane stručnog povjerenstva.

Uzorci proizvoda od masline dostavljaju se (osobno ili poštom) u Zadružni savez Dalmacije na adresu: 21000 Split, Kamila Tončića 4, najkasnije do ponedjeljka 15. veljače 2016.

Također, potrebno je po uzorku dostaviti i tri primjerka proizvoda zajedno s popunjenom prijavom te potvrdom o uplati troškova ocjenjivanja od 70,00 kn po uzorku na račun organizatora.

Burza maslinovih ulja, proizvoda od maslina i proizvoda od ljekovitog bilja

U sklopu burze proizvođači maslinovog ulja i proizvoda od maslina svoje proizvode mogu predstaviti na prezentacijskom štandu.

Kako su mnogi maslinari i uljari te tvrtke koje ih prate svojim asortimanom opreme i alata sve više zainteresirani za proizvodnju proizvoda od ljekovitog bilja koje se uzgaja u maslinicima, organizatori su odlučili u program Noćnjaka uključiti i mnoge zanimljive teme i to kroz edukaciju, prezentaciju proizvoda i predstavljanje primjera dobre prakse.

Ukoliko u svojoj ponudi imate proizvode na bazi ljekovitog bilja (čajeve, kreme, eterična ulja...) možete iskoristiti mogućnost izlaganja u sklopu prezentacijskog prostora na Noćnjaku.

Sudjelovanjem na Burzi, kao izlagač, ulazite u Katalog Noćnjaka kao i na službenoj internet stranici Zadružnog saveza Dalmacije - www.zsd.hr.

Cijene smještaja i prehrane u Bluesun hotelu Elaphusa za sudionike Noćnjaka

Bluesun hotel Elaphusa za posjetitelje Noćnjaka osigurava posebne uvjete smještaja i prehrane.

Cijene po osobi i danu u HRK

1/1 soba 1/2 soba

Puni pansion

490,00

410,00

Polupansion

410,00

330,00

Noćenje s doručkom

380,00

300,00

Boravišna pristojba i PDV uključeni su u cijene.

Gosti koji nisu smješten u hotel, također mogu koristiti hotelske usluge prehrane kupnjom kartice za pojedini obrok (ručak, večeru i/ili svečanu večeru) na recepciji hotela Elaphusa po cijenama:

 • Ručak i/ili večera: 80,00 kn po osobi i obroku
 • Svečana večera: 100,00 kn po osobi

Za rezervaciju smještaja tijekom Noćnjaka u hotelu Elaphusa popunite obrazac koji se nalazi ispod članka te ga pošaljite putem maila na [email protected] ili faxa: 00 385 1 2301292. Sve dodatne informacije u vezi smještaja zatražite na broj telefona: 00 385 1 3844 288.

Ukoliko ste propustili 17. Međunarodnu manifestaciju maslinara i uljara-Noćnjak 2015. ili se želite prisjetiti kako je bilo pogledajte sljedeći video.

Ispod članka možete preuzeti sljedeće dokumente:

 • Prijava za ocjenjivanje kvalitete maslinovog ulja
 • Propozicije za ocjenjivanje kvalitete maslinovog ulja
 • Prijava za ocjenjivanje proizvoda od masline
 • Propozicije za ocjenjivanje proizvoda od masline
 • Promotivna ponuda za sponzore, donatore i izlagače
 • Opći uvjeti izlaganja na sajmu
 • Prijava za Burzu maslinovih ulja i proizvoda od maslina
 • Prijava za Burzu proizvoda od ljekovitog bilja
 • Obrazac za rezervaciju hotelskog smještaja

Za sve dodatne informacije u vezi ove manifestacije kao i sudjelovanja na istoj obratite se na jedan od niže navedenih kontakata.


Dokumenti


Tagovi

Noćnjak Zadružni savez Dalmacije Maslinarstvo Uljarstvo Maslinovo ulje Certifikat maslinovog ulja


Autorica

Martina Gavran

Martina provodi promotivne aktivnosti i projekte SLinka i AgroKluba kroz marketing i segmet komuniciranja s javnosti. Sveučilišna je prvostupnica kulturologije, a trenutno pohađa diplomski studij Medijske kulture na Odjelu za kulturologiju.


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: [email protected] web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Komu raste čudnije povrće, da vas vidim? :'D #paradajz #rajčica #pomidor