• Radionica
 • 21.09.2019. 15:00
 • Međimurska, Čakovec

Prijavite se na radionicu "Znanje i razvoj: Inovacijama do konkurentne poljoprivrede"

Putem besplatne radionice koja će se održati u Čakovcu žele se okupiti predstavnici poljoprivredno-prehrambenog sektora kako bi se prenijela nova znanja i informacije o mogućnostima financiranja projekata u nadolazećem razdoblju

Foto: Pixabay/curmet
 • 278
 • 20
 • 0

Radionica "Znanje i razvoj: Inovacijama do konkurentne poljoprivrede“ održat će se 24. rujna 2019. godine s početkom u 10 sati u Tehnološko – inovacijskom centru Međimurje, na adresi Bana Josipa Jelačića 22 B u Čakovcu, a u organizaciji tvrtke Impuls savjetovanje iz Zagreba. 

Za jačanje konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u Hrvatskoj nužna je modernizacija i diversifikacija prema proizvodima s dodanom vrijednosti i veći oslonac na znanje i inovacije. Također, olakšavanje pristupa produktivnom kapitalu dovode do nužno potrebnog poticaja za rast produktivnosti rada u hrvatskoj poljoprivredi. Ograničen pristup financijskim sredstvima, modernim tehnologijama, tržištu, kao i nedostatan poduzetnički kapacitet i znanje, otežavaju transformaciju malih poljoprivrednih gospodarstva u učinkovita srednje velika gospodarstva. 

Putem radionice koja će se održati u utorak u Čakovcu žele se okupiti predstavnici poljoprivredno-prehrambenog sektora kako bi se prenijela nova znanja i informacije o mogućnostima financiranja projekata u nadolazećem razdoblju, a s ciljem unaprjeđenja tehnoloških mogućnosti i uvođenja inovacija u poslovanju, prijenos znanja i informacija o raspoloživim financijskim sredstvima za poljoprivredno-prehrambeni sektor u okviru Programa ruralnog razvoja RH do kraja postojećeg programskog razdoblja. Kao i o budućem programskom razdoblju i Zajedničkoj poljoprivrednoj politici (ZPP) koja će se usredotočiti na modernizaciju sektora poticanjem korištenja i širenja znanja, inovacija i uvođenja digitalizacije te primjena postojećih znanja i tehnologija u poljoprivredi.

Program radionice 

 • 10.00 – 10.30 Uvodni govor 
 • 10.30 – 11.00 Razvoj poljoprivrednih gospodarstava kroz raspoložive programe i natječaje, Valentina Hažić, Izvršna direktorica Impuls savjetovanje d.o.o.
 • 11.00-11.30 Budućnost financiranja poljoprivrede u Hrvatskoj u okviru nove ZPP, Mladen Jakopović, Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore
 • 11.30 – 11.45 Pauza za kavu
 • 11.45 - 12.15 Strateški izazovi u poljoprivredi i moguća rješenja, Zvjezdana Blažić, Geja savjetovanje
 • 12.15 – 12.45 Jačanje inovativnih kapaciteta u poljoprivrednoj proizvodnji, dr.sc. Tomislav Kos, Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru
 • 12.45-13.30 Pitanja i odgovori
 • 13.30 Domjenak

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Online obrazac za prijavu je potrebno ispuniti najkasnije do 22.9.2019. godine. 


Tagovi

Čakovec Radionica Znanje Inovacije Razvoj


Autorica

Valentina Hažić

Valentina je magistra inženjerka hortikulture i sveučilišna specijalistica organizacije i menadžmenta s dugogodišnjim radnim iskustvom u savjetovanju poljoprivrednika i pripremanju projekata financiranih iz najrazličitijih EU programa. Posvećena je razvoju lokalnih sustava hrane, unapređenju poslovanja vlastitog obiteljskog gospodarstva te općenito uvođenju inovativnih poslovnih procesa na obiteljskim gospodarstvima.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Izlet u Sunger (općina Mrkopalj u Gorskom kotaru) i razgovor ugodni s vlasnikom obrta Bitoraj, Ivano... Pročitaj cijelu bilješku »