Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Edukacija
  • 18.09.2020. 15:00
  • Zadarska, Vukšić

Prijavite se na besplatnu edukaciju iz šivanja i tkanja tradicionalne nošnje benkovačkog kraja

Sudionice će steći znanja i vještine zahvaljujući kojima će moći izrađivati razne odjevne i uporabne predmete s motivima ovog područja koji će postati autohtoni suvenir benkovačkog kraja.

Foto: Facebook/Kolo tkanja
  • 115
  • 64
  • 0

Kulturno umjetničko društvo Vukšić i Zavičajni muzej Benkovac obavještava da su u tijeku prijave za besplatne edukacije iz šivanja i tkanja tradicionalne nošnje benkovačkog kraja.

Riječ je o projektu "Kolo tkanja" nositelja KUD-a Vukšić koji ima za cilj osposobiti 10 nezaposlenih žena, uključujući dugotrajno nezaposlene, s područja Benkovca.

Ukupna vrijednost mu je 766.328,00 kuna, a sufinanciran je 100% iz Europskog socijalnog fonda.

30 radionica šivanja i tkanja

Kroz 30 radionica tkanja i 30 radionica šivanja sudionice će steći znanja i vještine zahvaljujući kojima će moći izrađivati razne odjevne i uporabne predmete s motivima ovog područja koji će postati autohton suvenir benkovačkog kraja.

"Ovim projektom se želi očuvati tradicija, obogatiti kulturna i turistička ponuda benkovačkog kraja kroz izradu tradicionalne narodne nošnje“, poručuju iz KUD-a.

Sve zainteresirane žene prijaviti se mogu do 22. rujna u Zavičajni muzej Benkovac ili putem maila ab.kolotkanja@gmail.com

Inače, Kulturno umjetničko društvo Vukšić i Zavičajni muzej Benkovac kao korisnik i partner bespovratnih sredstava financiranja iz Europskog socijalnog fonda kroz operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu razvoja i provedbe programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru provodi projekt "Kolo tkanja“.


Tagovi

Kulturno umjetničko društvo Vukšić Zavičajni muzej Benkovac Tradicionalne nošnje Nezaposlene žene Edukacija


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?