• Dalmatina
  • 01.10.2015. 17:25

Prijavite med na splitsko ocjenjivanje!

U Splitu će se krajem studenoga održati Pčelarski sajam Dalmatina 2015. i 6. ocjenjivanje meda. Uzorci za natjecanje primaju se do 25.10.2015.

Foto: Milan Babić
  • 293
  • 19
  • 0

Savez pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije, raspisao je javni natječaj za VI. ocjenjivanje meda. U sklopu pčelarskog sajma Dalmatina 2015., koji će se od 21. do 22. studenoga 2015. godine, održati u Splitu, bit će i ocjenjivanje pčelara i pčelarskih organizacija u kvaliteti sortnih vrsta meda.

Prijava za natjecanje

Na natjecanje se mogu prijaviti svi pčelari i pčelarske organizacije, koje se bave proizvodnjom i prometom pčelinjih proizvoda. Zainteresirani natjecatelji trebaju dostaviti dvije staklenke meda od 450 grama i jednu od 900 grama za svaki uzorak meda s kojim se žele natjecati. Med mora biti u tekućem stanju. Uz svaki uzorak mora biti navedeno ime i prezime pčelara ili naziv organizacije koja se natječe, točna adresa, vrsta meda, godina proizvodnje, naznaka lokaliteta s kojeg med potječe te veterinarski broj punionice meda, ukoliko je natjecatelj posjeduje.

Ocjenjivanje prijavljenih uzoraka

Uzorci prijavljeni za natjecanje ocjenjivat će se prema Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda. Fizikalno-kemijsku i mikroskopsku analizu prispjelih uzoraka napravit će Agronomski fakultet u Zagrebu. Za troškove ove analize prijavljeni su natjecatelji obvezni za svaki svoj uzorak uplatiti iznos od 200,00 kuna na broj žiro računa: 2390001-1100388445 Saveza pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije, uz naznaku: za troškove analize meda.

Uz uzorke medova, treba poslati i kopiju uplatnice, podatke pčelara s brojem telefona ili mobitela i vrstom meda. Staklenka ne smije sadržavati nikakve naljepnice. Uzorci se donose ili šalju do 25. listopada 2015. godine na adresu: Tonći Kovačić, Put Ribnjaka 9, 21310 Omiš.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti predsjedniku Saveza pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije Ivanu Mravku na broj: 099/6799-122 ili Tonćiju Kovačiću na broj: 098/370-588.

Foto: Milan Babić


Tagovi

Splitsko-dalmatinska županija Javni natječaj Ocjenjivanje meda Dalmatina 2015. Split Pčelari Pčelarske organizacije Uzorci Staklenke meda Agronomski fakultet Zagreb Analiza Troškovi Ivan Mravak Tonći Kovačić Omiš


Autorica

Sandra Špoljar

Sandra Špoljar

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi