• Prezentacija vina
  • 20.09.2013. 10:20

Prezentacija vina Belje

Započela je prezentacija najnovijih Agrokorovih investicija

  • 552
  • 47
  • 0

Vino se počinje raditi u vinogradu, pa u vinogradima treba započeti i posjetu Vinima Belje. Vidikovac na Banovom Brdu okružen je milijunima čokota vinove loze i pravo je mjesto za predah i uživanje u pogledu na rodne vinograde.

Vila Belje

Do Vidikovca se lako stiže vinskom cestom koja vijuga kroz nasade graševine, chardonnaya, merlota, frankovke, pa sve do nove vinarije smještene u srcu 583 ha beljskih vinograda.

Vlastite farme i oranice, osnova su poljoprivredne proizvodnje u Belju. Prirodne sirovine kontroliranog podrijetla iz vlastitog uzgoja pretaču se u poznate proizvode prehrambene industrije Belja, u što smo se imali prilike i uvjeriti.

Jučer smo posjetili Vilu Belje na Banovom brdu u Baranji, gdje su predstavnici Agrokora najavili svoje najnovije proizvode i investicije u Belju i Vupiku, koje će posjetitelji imati priliku obići danas.

"Iako je berba trebala biti odlična i visokokvalitetna, vrijeme nas je neugodno iznenadilo, kiše su nas požurile, ali vidjet ćete i sami u vinogradu, da će to ipak biti jedna dobra berba. Ovdje smo se okupili kako bi se uvjerili u rezultate prošle, doduše, sušne godine, koja nam je donijela nešto više prirodnog šećera u grožđe, pa smo malo i promijenili smjer graševine na hrvatskom tržištu", rečeno je u uvodnom govoru prezentacije vina. Na prezentaciji su bili i direktori Belja i Vupika, dakle ljudi koji imaju sve informacije o beljskim rezultatima, ali i problemima hrvatske poljoprivrede.

Prezentacija vina

No, što je još važnije, znaju sve i o dobrim rezultatima koji su se postigli tijekom godina, a upravo zato smo se i okupili u Vili Belje. "Osnovni razlog Vašeg dolaska je napredak. Belje je ostvarilo gotovo sve ciljeve koje je Agrokor postavio, a što se tiče prinosa i kvantitete, zadovoljni smo. Financijski prinosi su nam isto važni, i u ratarstvu i proizvodnji stočne hrane, koja je jedan od budućih velikih biznisa Belja, no sve to traži i dodatna ulaganja."

Početak programa za petak, 20.09.2013. predviđen je obilaskom Baranjke, koja ima najveću proizvodnju kulena u Hrvatskoj, a nastavit će se ručnom berbom u vinogradima Vina Belje te obilaskom vinskog kompleksa Vina Belje.

Oko 11:00 h slijedi razgledavanje podruma Vina Belje i degustacija beljskih suhomesnatih proizvoda, a zatim i obilazak lokacije Mitrovac na kojoj se nalazi farma, bioplinsko postrojenje i staklenik.

Nakon obilaska, polazi se u Vukovar, gdje slijedi obilazak pretovarne luke Vupik na Dunavu te površina pod povrćem, a zatim se kreće u berbu s kombajnima u vinogradima Vupika. Oko 16:00 h bit će poslužen kasni ručak u vinogradarskoj kući Goldschmidt.


Tagovi

Vina Belje Agrokor Vupik Baranjka Berba Vinska cesta Prehrambena industrija


Autorica

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."