Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Održivi turizam
  • 23.02.2015. 18:00

Prezentacija projekata održivog turizma

U Županijskoj komori Osijek će se 26. veljače, u 11 sati, održati prezentacija dvaju projekata s temom održivog turizma. Prezentacija je namjenjena tvrtkama iz područja turizma te institucijama, udrugama i svim drugim subjektima čije je djelovanje i interes vezan za održivi turizam.

  • 126
  • 6
  • 0

U Županijskoj komori Osijek će se 26. veljače, u 11 sati, održati prezentacija dvaju projekata s temom održivog turizma. Prezentacija je namjenjena tvrtkama iz područja turizma te institucijama, udrugama i svim drugim subjektima čije je djelovanje i interes vezan za održivi turizam.

Prvi projekt koji će biti prezentiran je "Danube Stream for Green Dream - Dunavski sliv za Zeleni san". On je jedan od sedamnaest projekata koji će financirati EU u okviru poziva Socio-ekonomski razvoj Dunavske regije u Republici Srbiji. Predstavit će ga nositelj projekta Pokret gorana Vojvodine, zajedno s partnerima Prirodno-matematičkim fakultetom, Departmanom za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Kamping asocijacijom Srbije, Planinarsko-smučarskim društvom Stražilovo i JP Vojvodina šume. Cilj projekta je razvoj i promocija Sremskih Karlovaca, odnosno mikroregije koju čine Stražilovo, Sremski Karlovci i Koviljsko-petrovaradinski rit, kao glavne eko-turističke destinacije u Srbiji.

"Greenway A Way To Connect – Zelena staza – staza koja spaja" naziv je drugog projekta kojega će predstaviti Zaklada Slagalica iz Osijeka. Projekt su osmislile i provode ga dvije udruge iz Mađarske: Udruga Ormanšag i Zaklada Zajedno za djecu iz Kemeša i dvije udruge iz Hrvatske: Slagalica - zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka i Eko centar Latinovac.

Projekt je financiran sredstvima EU u okviru programa IPA Prekogranična suradnja Hrvatska - Mađarska. Cilj projekta je potaknuti ekonomski rast u zapostavljenim ruralnim područjima Slavonije i južne Mađarske kroz razvoj tematske biciklističke rute duge 120 kilometara koja će povezati dvadesetak manjih sela, naselja i nekoliko gradova od sela Kemeš u Mađarskoj, pa sve do sela Latinovac u Hrvatskoj.

Zaklada Slagalica će označiti biciklističko-zelene staze na sporednim i zemljanim putovima u dužini od oko 100-tinjak km koje će povezati naselja na potezu od graničnog prijelaza u Donjem Miholjcu do Latinovca, prolazeći dijelom kroz Osječko-baranjsku, Virovitičko-podravsku i Požeško-slavonsku županiju. Partnerska Udruga Ormanšag će provesti istu aktivnost s mađarske strane.

Zaklada Slagalica je uspostavila kontakte s lokalnim upravama i proizvođačima autohtonih proizvoda, ali i građanima i lokalnim turističkim zajednicama u Donjem Miholjcu, Kutjevu, Orahovici i Našicama te s turističkim zajednicama Požeško-slavonske i Virovitičko-podravska županije kako bi svi oni postali dio što detaljnijeg mapiranja cjelokupne turističke, kulturne, gastronomske i enološke ponude ovog područja Hrvatske.


Tagovi

Održivi turizam Danibe stream for Green Dream Zelena staza Dunavska regija Zaklada Slagalica Autohtoni proizvodi Biciklističke staze IPA suradnja Eko centar Latinovac


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P