Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Apiterapijsko savjetovalište
  • 29.09.2015. 16:50

Prevencija i liječenje bolesti proizvodima od meda

Pčelarska udruga Nektar osnovana je prije dvije godine i među najmlađima je u Međimurju. Unatoč tome, vrlo su aktivni i organizacijom raznih događaja i predavanja, promoviraju koliko su med i proizvodi od njega, dobri za zdravlje.

Foto: Udruga pčelara Nektar
  • 123
  • 6
  • 0

U subotu, 03. listopada 2015. godine, u organizaciji Turističke zajednice Grada Preloga, održat će se Dani kruha i zahvale, uz izložbu i degustacije kruha, kolača, meda te ostalih poljoprivrednih proizvoda. Tamošnja Udruga pčelara Nektar tom će prilikom organizirati predavanje Gordane Hegić s Agronomskoga fakulteta u Zagrebu na temu primjene i vrijednosti pčelinjih proizvoda u svakodnevnoj prehrani, dok će nakon toga na izložbenom prostoru udruge, uz degustaciju pčelinjih proizvoda biti i apiterapijsko savjetovalište.

Apiterapija je primjena pčelinjih proizvoda u prevenciji i liječenju bolesti. Naime, organizam se ne može naviknuti na pčelinje proizvode, pa ne postoji mogućnost da prestanu nedjelotvorni. Vrijednost i značaj apiterapije su u tome što je ona potpuno prirodan način liječenja, nema štetnih utjecaja, a kontraindikacije se javljaju vrlo rijetko.

Svi zainteresirani pčelari i posjetitelji tako će doznati na koji je način i u kojoj količini je dobro koristiti pčelinje proizvode s ciljem očuvanja zdravlja i prevencije bolesti. Moći će se i degustirati kruh s medom. jer se med, osim u klasičnoj pripremi medenjaka i paprenjaka, koristi i u pripremi ostalih manje poznatih jela. Po promotivnim cijenama moći će se kupiti i kvalitetni pčelinji proizvodi poput meda, peluda i propolisa.

Foto: Udruga pčelara Nektar


Tagovi

Prelog Degustacija Dani kruha Udruga pčelara Nektar Gordana Hegić Agronomski fakultet Pčelinji proizvodi Prehrana Apiterapija Prevencija bolesti Medenjaci Paprenjaci Pelud Propolis


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]