• Agrobiznis
  • 14.05.2016. 13:30

Preko polja do Europe - iskustva u agrobiznisu!

Druga regionalna konferenciju o agrobiznisu "Preko polja do Europe" će se održati u Srbiji u Novom Sadu, u nedjelju, 15. svibnja.

Foto: pixabay.com
  • 669
  • 33
  • 0

Druga regionalna konferencija o agrobiznisu "Preko polja do Europe" će se održati u Srbiji u Novom Sadu, u nedjelju, 15. svibnja. u 11 sati u Kоngrеsnоm cеntru Маstеr (sаlа 6, Nоvоsаdski sајаm, Hајduk, Vеlјkоvа 11, Nоvi Sаd).

Pozdravne govore održat će ministrica poljoprivrede i zaštite okoliša Republike Srbije Snežana Bogosavljević Bošković, ministar poljoprivrede Republike Hrvatske Davor Romić, predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić.

Iskustva s IPARD-om

Ovogodišnja konferencija tematski je vezana na iskustva poslovnih lidera regije te IPARD program i hrvatska iskustva s EU fondovima, a tijekom diskusije razgovarat će se i o dodatnim načinima unapređenja tradicionalno dobre i bogate suradnje između Hrvatske i Srbije u području poljoprivrede i prehrambene industrije kao i mogućnostima zajedničkog nastupa na novim tržištima.

Lideri u agrobiznisu regije za jednim stolom

Održat će se dva panela. "Iskustva agrobiznis lidera regije" na kojemu će sudjelovati predstavnici vodećih tvrtki iz Srbije i Hrvatske: Agrokor koncern, Atlantic grupa, Tvornica Viro, Victoria Group, Delta grupa, MI Matijević, Nelt grupa i "IPARD program u Srbiji i hrvatska iskustva s EU fondovima" na kojemu će sudjelovati predstavnik Ministarstva poljoprivrede RH, Saša Bukovac iz Sektora za međunarodne poslove (odjel za EU) HGK predsjednik Uprave Agrofructus grupe Denis Matijević i pomoćnik ministrice poljoprivrede i zaštite okoliša Republike Srbije Dragan Mirković.

Konferencija se održava u organizaciji i suradnji dvaju ministarstava i gospodarskih komora.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Novosadski sajam IPARD Dragan Mirković Agrokor Viro Victoria Group Snežana Bogosavljević Bošković Davor Romić


Autorica

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Komu raste čudnije povrće, da vas vidim? :'D #paradajz #rajčica #pomidor