Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam buče
  • 23.09.2016. 12:00

Preko 200 uzgajivača bundeve na 12. Bučijadi

12. Bučijada u Ivanić-Gradu održava se od 14. do 16. listopada 2016.

  • 1.426
  • 69
  • 0

Pravo vrijeme za posjet Ivanić-Gradu je treći vikend u listopadu, od 14. do 16.10. kada se održava najveselija i najposjećenija jesenska turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija 12. Bučijada.

Sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda na kojem izlaže preko 200 izlagača okosnica je manifestacije, a održava se u samom centru grada na više lokacija.

Novosti ovogodišnje Bučijade je Park skulptura i instalacija od buča te Cooking show na gastro pozornici i pivo od buče "Bučko".

Dani bučinog ulja i sajam

U sklopu Bučijade organiziraju se Dani bučinog ulja s edukativnim sadržajima i kušanjem bučinog ulja proizvođača iz cijele Hrvatske.

Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su zabavni sadržaji: vožnja buča i tradicijskom kočijom, igraonice i radionice za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerti, promocije etno program s prikazom narodnih običaja te bogata gastro ponuda jela od buča u restoranima i gastro šatoru. Tom prilikom iz Zagreba vozi turističko-izletnički vlak "Bučko express".

Instalacije od buča

Iz bogatog programa koji je u prilogu izdvaja se otvorenje Parka skulptura i instalacija od buča predviđeno za petak, 14. listopada u 18,00 u Parku hrvatskih branitelja, a poslije je koncert benda Vatre. U subotu u 11,00 sati je svečano otvorenje 12. Bučijade, a večernjim satima koncert Miroslava Škore. Cooking show na gastro pozornici traje oba dana manifestacije.

Kuma ovogodišnje Bučijade glumica Jelena Miholjević primit će lentu u nedjelju u 11,00 sati na glavnoj pozornici. Počasni gost u nedjelju na promociji Haiku zbirke Bučijada 2014.-2016. je treći tajnik Veleposlanstva Japana zadužen za kulturu, Ryohei Nakajimae. U prilogu ispod teksta možete pronaći i prijavnice.


Dokumenti


Tagovi

Bučijada Ivanić Grad


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."