Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jesenski ekoseminar Zelene akcije
  • 14.11.2013. 15:00

Prehrambeni suverenitet

Danas u Zagrebu, 14. studenog u sklopu Jesenskog ekoseminara Zelene akcije predavanje na temu Prehrambeni suverenitet

  • 279
  • 22
  • 0

Predavanje na temu Prehrambeni suverenitet održat će se danas, 14. studenog u 20:00 sati u sklopu tradicionalnog Jesenskog ekoseminara Zelene akcije.

Današnja predavačica, Sunčana Pešak, aktivistica udruge ZMAG, ističe kako prehrambeni suverenitet podrazumijeva da bi kontrolu nad proizvodnjom i opskrbom hranom trebali imati neposredni poljoprivredni proizvođači i potrošači, a ne velike agrokompanije i trgovački lanci.

Također ističe da prehrambeni suverenitet podrazumijeva i organizaciju sustava prehrane na način koji ne ugrožava druge ljude i okoliš te čuva osnovne uvjete za preživljavanje čovječanstva - plodno tlo, čistu vodu i zrak. Na ovom predavanju moći ćete doznati više o borbi za prehrambeni suverenitet u svijetu i u Hrvatskoj.

Ovogodišnji ekoseminar sastoji se od čak 12 predavanja od kojih je većina održana. Uz današnju temu o prehrambenom suverenintetu očekuju vas još 2 predavanja na temu Permakultura te Ekologija, politika, ideologija koja će se održati 19. i 21. studenog također u 20:00 sati.

Jesenski ekoseminar odlična je prilika za dobivanje cjelovitog pregleda najvažnijih tema vezanih uz zaštitu okoliša i ekološki aktivizam. Također, to je dobra prilika da se upoznate s aktivistima Zelene akcije te možda i sami postanete eko aktivist.

Sva predavanja su besplatna i otvorena za sve, bez potrebe prethodne najave, a održavaju se u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj 1, Zagreb. Završne dane ovog seminara, u subotu i nedjelju, 23. i 24. studenog održat će se vikend radionice.

Više informacija možete saznati na: www.zelena-akcija.hr


Tagovi

Jesenski ekoseminar Zelena akcija Prehrambeni suverenitet Sunčana Pešak Zagreb Ekologija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)