Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Predavanje
  • 13.01.2016. 13:20

Predavanje o tlu kao najvažnijem resursu!

Na radionici koja se održava sutra, 14. siječnja 2016. u Rijeci, možete saznati sve o tlu!

  • 284
  • 56
  • 0

Tlo je medij života i temelj poljoprivrede - ono je izvor kalorija, ugljikohidrata, bjelančevina, ulja, lijekova, energije i vlakana.

Tlo je osnovni resurs primarnih djelatnosti. Stoga se poljoprivreda nalazi u samoj srži gotovo svih današnjih društveno-ekonomskih i ekoloških problema, bilo kao izvor ili kao moguće rješenje tih problema, a kako uzgajamo, kupujemo i jedemo hranu direktno se odražava na zdravlje planeta koji nastanjujemo. Plodnost tla izravno je povezana s kvalitetom i količinom hrane te posljedično sa zdravljem, ne samo ljudi, već i cijelog ekosustava.

14. siječnja 2016. u Rijeci se održava predavanje: Briga o tlu!

Izgradnjom plodnosti povećati prinose

Možemo li regenerirati tlo jedući bolju hranu? Možemo li brigom o tlu postaviti temelje zdrave kulture i ekonomije? Možemo li izgradnjom plodnosti tla povećati prinose, učinkovitije koristiti energiju te pritom smanjiti financijska ulaganja u poljoprivredne sustave?

Na koje sve načine možemo podržati funkcije zdravog tla i doprinijeti porastu usluga ekosustava? Kako se nositi s emisijama stakleničkih plinova i sve učestalijim vremenskim ekstremima? Gdje možemo pohraniti višak atmosferskog ugljika? Možemo li kroz brigu o tlu ostvariti skladan odnos između minerala, biljaka, životinja i ljudi? Mogu li mikroorganizmi u tlu obaviti taj posao?

Sve to možete saznati na radionici koja se održava sutra, 14. siječnja 2016. u Rijeci, Mjesni Odbor Sv. Nikola, Zametska 6, u 19 sati.


Tagovi

Briga o tlu Plodnost tla Proizvodnja hrane Radionica


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]