Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekološka hrana
  • 06.02.2014. 16:30

Predavanje "Lokalni lokalnima" Osijek

Dajte i Vi doprinos razvoju svoje lokalne zajednice! Podržite inicijativu Udruge Ospera „Lokalni lokalnima“

Foto: depositphotos, Igorgolovniov
  • 212
  • 14
  • 0

Udruga Ospera, povodom UN-ovog proglašenja 2014. godinom OPG-a, organizira predavanje "Lokalni lokalnima - Grupa solidarne razmjene u Osijeku". Predavanje će biti održano u petak i subotu, 7. i 8. veljače 2014. godine, u prostoru gradske četvrti Gornji grad, na adresi Trg Lava Mirskog 1 u Osijeku.

Cilj organizatora je potaknuti povezivanje proizvođača i potrošača na lokalnoj razini, poticati solidarnost i međusobnu podršku, kao i direktnu kupovinu lokalno proizvedene, ekološke hrane od samih proizvođača. Predavanje će održati Ana Markulin, aktivistica udruge Zelena mreža aktivističkih grupa.

Prvi dan, u petak, 7. veljače s početkom u 19 sati bit će održano uvodno predavanje o tome što predstavljaju grupe solidarne razmjene, predstavit će se pozitivni primjeri iz Hrvatske i drugih europskih zemalja te kako je moguće promjenom navika učiniti život zdravijim i istovremeno pomoći razvoju lokalne zajednice.

Drugi dan, u subotu, s početkom u 17:30 sati održat će se formiranje Grupe solidarne razmjene (GSR) u Osijeku. Radit će se na planiranju funkcioniranja GSR-a i stvaranju zajedničke misije. Isto tako, osmislit će se konkretni koraci djelovanja grupe. Također, tog istog dana, pola sata prije početka predavanja predviđena je razmjena sjemena između sudionika.

Grupa solidarne razmjene je zajednica ljudi koja na transparentan, solidaran i neposredan način razmjenjuje proizvode i usluge stvarajući međusobno povjerenje. Grupe su ogroman poticaj lokalnoj proizvodnji i prilika za opstanak malih lokalnih proizvođača. Udruga Ospera poziva sve zainteresirane da svojim prisustvom i aktivnim sudjelovanjem doprinesu razvoju GSR-a u Osijeku, a time i razvoju svoje lokalne zajednice.

Misli globalno, djeluj lokalno!

Foto: depositphotos, Igorgolovniov


Tagovi

Udruga Ospera Lokalno Osijek OPG Ekološko Eko hrana Ana Markulin ZMAG


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]