Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lika Quality
  • 14.11.2017. 11:30

Predavanja o Lika Quality sustavu u četiri grada

Klaster Lika Destination i LAG Lika pozivaju vas da prisustvujete na predavanju o sustavu Lika Quality te razvoju agroturizma u Lika destinaciji.

Foto: LAG LIKA/Facebook
  • 306
  • 19
  • 0

Klaster Lika Destination i LAG Lika pozivaju vas da prisustvujete na predavanju o sustavu Lika Quality te razvoju agroturizma u Lika destinaciji.

Lička hrana konačno nosi zasluženu oznaku koja kvalitetne lokalne proizvode svrstava u tzv. premium kategoriju. Prvih 39 proizvoda, koji su prošli kroz strogu selekciju sustava, od lipnja ove godine su ponosni nositelji znaka Lika Quality. Osim prehrambenih proizvoda, ovaj znak odnosi se i na ličku rakiju, sokove i sirupe te ličke suvenire.

Lokalne namirnice u ugostiteljskoj ponudi

Znak Lika Quality zaštićen je kao jamstveni žig u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo RH, nositelj je LAG Lika kao idejni začetnik, a projekt provodi Klaster Lika Destination. Navedena oznaka se, sukladno unaprijed definiranim pravilima, dodjeljuje proizvodima koji su proizvedeni na području Like i podvelebitskog primorja, a odlikuje ih viši stupanj kvalitete te imaju uporište u lokalnoj tradiciji. Dodatno, oznaka će se dodjeljivati ugostiteljskim objektima koji u svojoj ponudi koriste proizvode s oznakom Lika Quality. Na taj način omogućit će se veća zastupljenost lokalnih namirnica u ugostiteljskoj ponudi.

Poljoprivredna proizvodnja i bogata gastronomska ponuda u kombinaciji s turističkim potencijalom kraja odličan su zalog za razvoj agroturističkih gospodarstava - gospodarstva sa zaokruženom ponudom hrane, smještaja i turističkih atrakcija. Potpora razvoju ovog vida gospodarstava svakako su sredstva iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. Podmjerama 6.2. i 6.4. proizvođači imaju priliku razvijati nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu do 200.000 eura bespovratnih sredstava.

Predavanja u četiri grada

Predavanja će se održati u četiri grada s početkom u 11:00 sati:

  • Otočac - 20.11.2017., Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Otočac
  • Gospić - 21.11.2017., Kulturno informativni centar Gospić
  • Korenica - 27. 11.2017., Učenički dom srednje škole Plitvička jezera
  • Gračac - 29.11.2017., Velika vijećnica Općine Gračac

Pozivaju se svi proizvođači s područja Lika destinacije, ugostitelji kao i pružatelji usluga u turizmu i građani da sudjeluju na predavanju i informiraju se o mogućnostima kako pokrenuti ili unaprijediti svoje poslovanje. Uz naznaku na koji termin predavanja dolazite, prijaviti se možete na lika.destination@gmail.com

Foto: LAG LIKA/Facebook


Tagovi

LAG Lika Lika Quality Znak Gastronomija Predavanje Proizvođači Domaći proizvodi Lika Destination


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]