Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani okusa hrvatske tradicije
  • 04.10.2020. 13:30
  • Vukovarsko-srijemska, Ilok

Pravo uživanje u jelu čeka vas u studenom na Danima okusa hrvatske tradicije

Manifestacija ide dalje i njezino ovogodišnje drugo izdanje obuhvatit će 11 hrvatskih županija s više od stotinu ugostiteljskih objekata.

Foto: Facebook/ Visit Slavonija Baranja
  • 139
  • 148
  • 0

Čak deset dana pravog hedonizma čeka posjetitelje više od stotinu restorana u 11 hrvatskih županija. 

Naime, uvažavajući sve epidemiološke mjere, Dani okusa hrvatske tradicije, nacionalna gastronomska manifestacija nastavlja se i ove godine u periodu od 20. do 30. studenog, odlučeno je to na 11. sjednici Savjeta projekta održanoj u Iloku, 25. rujna.

"Misao vodilja projekta je u prvom redu turistima predstaviti bogatu gastronomsku ponudu Hrvatske kroz tradicijska jela i posebnosti pojedinog dijela Lijepe naše. Na taj način će se pridonijeti razvoju turističkih proizvoda i obogaćivanja ponude", ističu organizatori.

Podsjećamo, Dani Okusa zajednička je manifestacija nositelja standarda i sustava Turističkih zajednica županija koja se, nakon nekoliko lokalnih manifestacija, po prvi puta organizirala na nacionalnoj razini prošle godine.

Sudjelovalo je više od 100 ugostiteljskih objekata s područja 11 županija i više od 200 autohtonih jela, a ljubitelji hrane mogli su po jeftinim cijenama uživati u odabranom slijedu od tri tradicijska jela.

Ove godine, dogovoreno je da će ponuda restorana za tu prigodu sadržavati najmanje dva različita menija oblikovana od lokalnih jela i namirnica, a gostima će se nuditi u tri cjenovne grupe po 75, 95 i 125 kuna.

Pokrenuta kampanja - Svaki tjedan, tradicijski recept jedan

Tijekom sastanka razgovaralo se i o tijeku izrade prvog nacionalnog kataloga objekata nositelja standarda Okusi hrvatske tradicije koji bi trebao biti predstavljen početkom studenoga, dok će prije toga na društvenim mrežama krenuti kampanja popularizacije lokalnih jela pod nazivom Svaki tjedan, tradicijski recept jedan. 

U radu sjednice sudjelovali su direktori županijskih turističkih zajednica koji su i dio ove najveće projektne suradnje u hrvatskom turističkom sustavu. Boravak u Vukovarsko-srijemskoj županiji, domaćin sastanka, i ujedno predsjednica savjeta, Rujana Bušić Srpak iskoristila je da goste upozna s bogatstvom i raznolikošću eno gastro ponude ovoga kraja.


Tagovi

Dani okusa hrvatske tradicije Turističkih zajednica Županija Autohtona jela Ugostiteljski objekti


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo