Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba vina
  • 10.06.2023. 09:00
  • Zagrebačka, Sveti Ivan Zelina

Poznat šampion 55. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske

Nagrade će se najboljima uručiti u sklopu posebne večernje svečanosti i Izložbe vina kontinentalne Hrvatske koja će se održati 16. lipnja.

Foto: arhiva TZ Sv. Ivan Zelina
  • 1.110
  • 78
  • 0

Čak 362 uzorka pristigla su na ocjenjivanje za 55. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske, koja će se održati 16. lipnja u Svetom Ivanu Zelini. 

Ocjenjivalo ih je povjerenstvo od 21 člana predvođeno predsjednicom dr. sc. Ivanom Alpeza, a dodijeljene su četiri velike zlatne diplome, 113 zlatnih medalja, 171 srebrna medalja, 39 brončanih medalja i šest priznanja.

Šampionska titula pripala je Kutjevu d. d. s Graševinom, ledena berba 2018. Vina Župančić osvojila su nagradu za najbolje vino Zagrebačke županije za svoj Samoborski bermet 2020., dok je vinarija Kutjevo d. d. osvojila nagradu Dragutina Stražimira za najljepši vizualni identitet za kupažu graševine i chardonnaya pod nazivom Maximo Oro 2020.

Kako ističu organizatori, Turistička zajednica Grada Sveti Ivan Zelina, najbolje ocijenjenim vinima uručit će se nagrade u sklopu posebne večernje svečanosti i Izložbe vina kontinentalne Hrvatske koja će se održati u dvorani "Kraluš“ (Vatrogasna 3) s početkom u 18 sati. 

Dvorana je to, otkrivaju, koja je dobila novu funkciju – namijenjena je poslovnim susretima vinara, vinogradara te drugih sudionika u industriji proizvodnje i distribucije vina.

Posjetitelji će uz kupnju ulaznice u iznosu od 15 eura te kauciju za čašu od 5 eura moći neograničeno degustirati vina, a istaknuti dio izložbe je i gastronomija. Za dobru glazbu pobrinut će se TS Slavonske Lole i ženski vokalni sastav Lera. Voditeljica programa je Jelena Glišić.

Rezultate ocjenjivanja kao i dodijeljena posebna odličja pogledajte u dokumentima ispod teksta. 

Pokrovitelji 55. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske su: Vlada Republike Hrvatske, Ured Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, Zagrebačka županija te Grad Sveti Ivan Zelina.


Dokumenti


Tagovi

Izložba vina kontinentalne Hrvatske Ocjenjivanje Šampionsko vino Kutjevo d.d. Vina Župančić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo