Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinski maraton
  • 17.09.2020. 13:30
  • Osječko-baranjska, Zmajevac

Posljednji vikend u rujnu predbilježite se za jubilarni 15. Vinski maraton

Od prošle godine je prerastao u Dane vinskog maratona, pa osim standardnog koji se održava u subotu postoji i Premium koji je dan ranije, ali i dan kasnije pod nazivom WineSunday.

Foto: Udruga Surduk
  • 170
  • 12
  • 0

Baranja je Majka vina, a Zmajevac njena vinska prijestolnicu. A da bi se uvjerili u sve to, posljednji vikend u rujnu rezerviran je za najluđu i najzabavniju feštu Panonije, Vinski maraton, ove godine jubilarni 15-ti.

To je dan kada ovo selo zasja u prazničnom ruhu, kada se otvaraju i oni mali obiteljski gatori u koje inače nemate priliku zaviriti, kada vino, taj nektar starih grčkih i rimskih Bogova ispriča nove priče i ucrta nove uspomene koje trajno svijetle u sjećanju i nenametljivo se uvuku u podsvijest, najavljuju organizatori, Udruga Surduk. 

Neka magija vina potraje što duže

Točnije, Vinski maraton od prošle je godine prerastao u Dane vinskog maratona, pa osim standardnog koji se održava u subotu postoji i Premium koji je dan ranije (25. rujna), ali i dan kasnije pod nazivom WineSunday (27. rujna).

I ove godine za atmosferu u petak pobrinut će se The Frajle. 

"Imperativ nas kao organizatora je da budemo maksimalno odgovorni, stoga će se na ulazu u reformatski surduk u petak poštovati sve epidemiološke mjere, pa Vas stoga molimo za strpljenje i razumijevanje“, pojašnjavaju organizatori.

Što se subote, središnjeg dana manifestacije tiče, program započinje već u 11.00 h sajmom autohtonih delicija i rukotvorina.

Degustaciju započinjete na onoj vinskoj rutu čiju majicu imate (vinske rute će na karti biti označene crvenom, žutom i zelenom bojom). U subotu će premijerno na reformatskom surduku svoja vrata posjetiteljima otvoriti i gator Rosa obiteljskog podruma Zajec.

Nedjelja pak je idealna prilika za afterparty, kontemplativnu šetnju po vinorodnim obroncima baranjske planine i uživanje u njegovim vizurama i sjajnim vidicima na koje pucaju pogledi s pitome i zapravo nevelike uzvisine. Također bit će otvoreni i vinski podrumi te se u njima možete okrijepiti.

Poštuju se sve epidemiološke mjere

Kako bi se izbjegle velike gužve (prošle godine je bilo preko 2.500 maratonaca), a i poštovale sve epidemiološke mjere sudionici se dijele u 3 skupine, crvenu, zelenu ili žutu, ovisno od koje vinske staze krećete – katoličkog surduka, reformatskog surduka ili Ružine ulice.

Za kotizaciju koja iznosi 130 kuna do 24. rujna, a 140 kn na dan maratona, dobit ćete čašu s držačem i logom maratona, kartu zmajevačkih gatora koje treba obići, tridesetak kupona za degustaciju i majicu u boji vaše skupine.

Za razliku od Vinskog maratona u subotu, za Premium neće biti on line rezervacija paketa, već će se startni paketi kupovati na samom ulazu. I ovdje imate dvije opcije – paket s čašom manifestacije, katalogom vina, polo majicom i 10 bonova moći ćete kupiti za 150 kn, a mini paket koji uključuje 5 bonova i čašu za 70 kn. 

"Konzumirajte vino odgovorno, pijte s mjerom i oprezom, popijte koliko možete nositi. Ako ne obiđete sve podrume za Vas nema nikakvih sankcija, niti negativnih bodova, a svaki kupon možete i pokloniti nekome kome treba čaša više“, poručuju organizatori.


Tagovi

Vinski maraton Zmajevac Manifestacija Vino Kušanje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]