Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Maslina Split 2016.
  • 17.02.2016. 14:30

Posjetite mediteransku manifestaciju maslinara

Na izložbi će biti prikazana najnovija dostignuća opreme i tehnologije, ali i najnovija sredstva za gnojidbu, prihranu i zaštitu vinove loze, masline, voća i povrća te bogat izbor prijavljenih uzoraka pakovina.

  • 672
  • 78
  • 0

U organizaciji saveza maslinara Splitsko-dalmatinske županije i tvrtke Vrtalj priobalja u hotelu Zagreb-Duilovo u Splitu, 27. i 28. veljače (subota i nedjelja) održat će se 13. tradicionalna međunarodna manifestacija maslinara Mediterana, Maslina Split 2016. i druga međunarodna manifestacija poljoprivrednika Mediterana, Intrada Split 2016.

Ovogodišnja manifestacija zasigurno će biti jedna od najvećih poljoprivrednih manifestacija koja okuplja sve najbolje proizvođače maslinovog ulja i drugih poljoprivrednih proizvoda s područja cijelog Mediterana. Za manifestaciju Maslina Split prijavljeno je 450 uzoraka ekstra djevičanskog maslinova ulja i još gotovo stotinu uzoraka konzerviranih maslina, aromatičnog ulja i drugih delicija od maslina i maslinovog ulja. Za Intradu Split, prijavljeno preko stotinu uzoraka raznih poljoprivrednih proizvoda.

Izlaganja najboljih stručnjaka s područja maslinarstva

Manifestacija, pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, ministra poljoprivrede Davora Romića te Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, održat će se u hotelu Zagreb-Duilovo u Splitu, 27. veljače u subotu s početkom u 10 sati, podjelom godišnjih maslinarskih priznanja za unapređenje hrvatskog maslinarstva, nakon čega će uslijediti stručni skup.

Na stručnom skupu svoja izlaganja imat će najeminentniji stručnjaci s područja maslinarstva i proizvodnje maslinovog ulja, među kojima će dominirati teme kako zaštititi maslinu od štetnika, ali i od sve prisutnije bolesti raka masline, kako se više nikad ne bi ponovila 2014. godina. Posebna pozornost posvetit će se ekološkoj poljoprivredi, a sva predavanja biti će dostupna na internetu i u časopisu Maslinar.

Bogat izbor domaćih gastronomskih delicija

Izbor domaćih gastronomskih delicija

Tijekom trajanja manifestacije odvijat će se i izložbeno-prodajni sajam domaćih i ekoloških gastronomskih delicija, meda, vina, sira, konzerviranog povrća, džemova i marmelada, likera kao i opreme i sredstava za maslinarstvo i općenito poljoprivredu. Na izložbi će biti prikazana najnovija dostignuća opreme i tehnologije, ali i najnovija sredstva za gnojidbu, prihranu i zaštitu vinove loze, masline, voća i povrća te bogat izbor prijavljenih uzoraka pakovina.

U popodnevnim satima upriličit će se kušanje sortnih maslinovih ulja i drugih delicija, a bit će podijeljene i nagrade i priznanja za kvalitetu, ocijenjene od strane licenciranih ocjenjivača kvalitete maslinovog ulja, a nakon provedene kemijske analize uzoraka iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo iz Splita.

Svečana dodjela nagrada i priznanja

U večernjim satima na svečanoj večeri, uz prigodni kulturni i zabavni program, podijelit će se nagrade za najkvalitetnija maslinova ulja i druge poljoprivredne delicije, posebne nagrade za izgled pakovine, nositelja oznake HOP ekoloških uzgajivača, a proglasit će se i šampioni u pojedinim natjecateljskim klasama.

Drugog dana manifestacije u nedjelju 28. veljače za sve učesnike na manifestaciji, ali i za sve zainteresirane maslinare, organizirat će se praktična radionica rezidbe maslina na oglednom masliniku.


Dokumenti


Tagovi

Časopis Maslinar Maslina Split Intrada Split Vrtalj priobalja Splitsko-dalmatinska županija Maslinovo ulje Aromarično ulje Kolinda Grabar-Kitarović Davor Romić


Autorica

Martina Gavran

Više [+]

Martina provodi promotivne aktivnosti i projekte SLinka i AgroKluba kroz marketing i segmet komuniciranja s javnosti. Sveučilišna je prvostupnica kulturologije, a trenutno pohađa diplomski studij Medijske kulture na Odjelu za kulturologiju.


Partner