Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani europske baštine
  • 20.09.2015. 11:00

Posjetite Lonjsko polje!

U Lonjskom polju očekuju Vas kulturno umjetnička društva koja će predstaviti svoje tradicionalne plesove i pjesme, likovne kolonije i biciklijada.

Foto: pp-lonjsko-polje-com
  • 144
  • 7
  • 0

Sve one koje zanimaju tradicijski običaji, narodne nošnje i glazba razveselit će Dani europske baštine koji se održavaju u Krapju 26. i 27. rujna.

Na ovoj kulturno-umjetničkoj manifestaciji očekuju Vas kulturno umjetnička društva koja će predstaviti svoje tradicionalne plesove i pjesme, a sve u idiličnom ambijentu posavskih tradicionalnih drvenih kuća.

Posjetiteljima će biti predstavljen tradicionalni način vršidbe žita, a svi zainteresirani pozvani su pristutsvovati likovnoj koloniji i diviti se nastalim umjetninama.

Za sve posjetitelje avantirističkoga duha organizirana je tradicionalna biciklijada kojoj je start u Novskoj, a ruta vodi preko Jasenovca do Krapja.

Park prirode Lonjsko polje prirodno je stanište brojnim vrstama ptica i najveće je zaštićeno močvarno područje ne samo u Republici Hrvatskoj, već i u cijelom dunavskom području.

Program Dana europske baštine nalazi se u nastavku teksta.

Foto: pp-lonjsko-polje-com


Dokumenti


Tagovi

Dani europske baštine Krapje Posavska kuća Tradicionalna manifestacija Lonjsko polje Park prirode


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]